اگر بیمار قلبی هستید، انجام اقدامات پزشکی می تواند برای شما یک مشکل بزرگ باشد. عوارض ناشی از ترکیب داروها و اقدامات احتیاطی که باید انجام دهید می تواند بدن شما را دچار اختلال کند. ایمپلنت دندان برای بیماران قلبی تا چند سال قبل یکی از این مواردی بود که منع پزشکی داشت.
در حال حاضر، یک رویکرد بسیار احتیاطی در روشهای کاشت دندان مورد استفاده قرار می گیرد که به بیماران قلبی اجازه میدهد تا این روش را با عوارض کمتر و احتمالاً بدون وقفه طولانیمدت در مصرف داروهای ضد انعقاد خون خود انجام دهند. افرادی که دارای دریچه های مصنوعی قلب، ترومبوز ورید یا هر مشکل قلبی دیگری هستند، معمولاً یک رژیم مادام العمر از رقیق کننده های خون برای آنها تجویز می شود. بنابراین، هنگامی که یک روش باعث خونریزی می شود، بیمار ممکن است خود را با مشکل بزرگی مواجه کند.
ارتباط بین مراقبت از دهان و بیماری های قلبی به گونه ای توضیح داده شده است که در دنیای پزشکی جایی برای تردید در ارتباط با این موضوع باقی نمی گذارد. ارزیابی سلامت دهان و دندان بیمار قبل از جراحی قلب امروزه به یک فرایند عادی تبدیل شده است. رویکرد پزشکان در ایمپلنت دندان برای بیماران قلبی نیز شامل آزمایشات دقیق قلبی و فشار خون است که در صورت عدم وجود مشکل خاص ، کاشت دندان انجام می شود.
ایمپلنت دندان برای بیماران قلبی که تحت عمل جراحی قرار گرفته اند!
درمانی بیمارانی که تحت عمل جراحی قرار گرفته اند بسیار چالش برانگیز است. متأسفانه افرادی که دارای جراحی بای پس، قرار دادن استنت و بیماری دریچه قلب هستند، ایمپلنت دندان امکن پذیر نمی باشد. اما با راهنمایی متخصصین قلب و در صورت کامل شدن روند بهبودی در این بیماری، می توان پس از 6 ماه کاشت دندان را انجام داد. به دلیل این که بیماران قلبی عموما از داروهای رقیق کننده خون و داروهای ضد انعقاد استفاده می کنند، ممکن است در طول درمان ایمپلنت مشکلاتی را تجربه کنند.
اما می توان برای افرادی که قصد کاشت دندان را دارند، داروها را یک هفته قبل قطع کرده و با راهنمایی متخصص قلب شروع به درمان کنند. اگر بیمار قلبی هستید و عمل جراحی انجام داده اید، می توانید این فرآیندهای درمانی را با مشورت متخصص قلب انجام دهید.
قبل از ایمپلنت دندان برای بیماران قلبی به چه نکاتی باید توجه شود
کنترل مصرف داروهای ضد انعقاد توسط بیماران قلبی و اینکه چگونه می توان از پروفیلاکسی اندوکاردیت عفونی در بیمارانی که تحت جراحی دریچه قلب قرار گرفته اند ، استفاده کرد. افراد مبتلا به بیماری عروق کرونر خطر جدیدی برای حمله قلبی در طول حین مداخله دندانپزشکی دارند. بررسی شدت بیماری عروق ، دندانپزشک را در مورد احتمال حمله جدید در حین عمل هایی که در دهان انجام می شود راهنمایی می کند. به طور خلاصه، مداخلات دندانپزشکی را می توان در بیمارانی که جراحی بای پس عروق انجام داده اند یا دچار حمله قلبی شده اند تا زمانی که تحت کنترل هستند، انجام داد.
اما بیمارانی که حتی در حالت استراحت یا حرکات سبک فشار در قفسه سینه دارند ، نارسایی قلبی پیشرفته دارند قبل از مداخلات دندانپزشکی ، حتما باید با یک متخصص قلب و عروق مشورت کنند. دندانپزشکانی که افراد مبتلا به بیماری ایسکمیک قلب را معالجه می کنند باید در زمینه مراقبت های پزشکی اورژانسی آموزش دیده باشند و در صورت نیاز برای مداخله اورژانسی ، تجهیزات پزشکی در دسترس باشد.
بیماران قلبی تحت درمان دارویی برای محافظت هستند!
این گروه شامل بیمارانی است که از فشار خون بالا، روماتیسم مفاصل و بیماری های آریتمی رنج می برند. بیماران این گروه به راحتی میتوانند با انجام مشاوره پزشکی و دارویی مستقیماً کاشت دندان را انجام دهند. البته توصیه می شود بیمارانی که از داروهای فشار خون استفاده می کنند، دارو را برای مدتی قطع کنند. قبل از ایمپلنت دندان می توان از داروهای بیهوشی برای این بیماران استفاده کرد. بیماران مبتلا به روماتیسم التهابی مفصل باید قبل از درمان با مصرف آنتی بیوتیکی آماده شوند.
آیا می توان ایمپلنت دندان برای بیماران قلبی که از داروهای ضد انعقاد خون استفاده می کنند ، انجام داد؟
افراد مبتلا به بیماری عروق کرونر از آسپرین استفاده می کنند. علاوه بر آسپرین، داروهای ضد انعقاد خون نیز به بیماران استنت گذاری شده داده می شود. در بیمارانی که از این داروها استفاده می کنند، ممکن است خطر خونریزی در حین ایمپلنت دندان برای بیماران قلبی وجود داشته باشد. داروهای ضد انعقاد در درمان فیبریلاسیون دهلیزی، بیماری دریچه قلب، پروتز دریچه ای، بیماری ایسکمیک قلب، حوادث عروقی مغز، ترومبوز ورید عمقی و آمبولی ریوی تجویز می شود. در بیمارانی که از وارفارین استفاده می کنند می توان ایمپلنت دندان را انجام داد.
در بیمارانی که از داروهای ضد انعقاد خون خوراکی نسل جدید استفاده می کنند، قطع دارو 24 ساعت قبل از مداخله جزئی و 72 ساعت قبل از ایمپلنت دندان برای کنترل خونریزی کافی است. در افرادی که تحت عمل جراحی بای پس عروق کرونر قرار گرفته اند، قطع مصرف آسپرین توسط این بیماران قبل از مراجعه به دندانپزشک به طور کلی مشکلی از نظر بیماری قلبی ایجاد نمی کند. آسپرین را می توان یک هفته قبل از مداخلات با خطر خونریزی جدی و چند روز قبل از آن در بیماران کم خطر قطع کرد.
داروهای رقیق کننده خون مانند کلوپیدوگرل هرگز نباید به دلیل خطر خونریزی قطع شود، به خصوص در بیمارانی که 1 سال از قرار دادن استنت کرونر نگذشته است، ایمپلنت دندان برای بیماران قلبی که جدیدا استنت گذاشته اند و یا تحت عمل جراحی قرار گرفته اند توصیه نمی شود.
کاشت دندان و ایمپلنت دندان برای بیماران قلبی مبتلا به اندوکاردیت باکتریایی
اندوکاردیت باکتریایی عفونت دریچه های قلب یا اندوکاردیت است که لایه داخلی قلب را تحت تاثیر قرار می دهد. اندوکاردیت باکتریایی سه درصد خطر مرگ دارد. میکروارگانیسم های موجود در فلور دهان از جمله عوامل ایجاد کننده اندوکاردیت باکتریایی هستند. افرادی که دارای دریچه های مصنوعی قلب هستند، بیمارانی که آندوکاردیت دارند، افرادی که دریچه قلب به دلایلی مانند تب روماتیسمی آسیب دیده ، کسانی که مشکلات مادرزادی قلب و دریچه دارند، بیمارانی که با استفاده از پروتز درمان شده اند و مبتلایان به یونوپاتی کاردیومای هیپرتروفیک، در معرض خطر اندوکاردیت باکتریایی هنگام انجام روش های دندانپزشکی هستند. برای جلوگیری از خطر ابتلا به اندوکاردیت باکتریایی در طول مداخله دندانپزشکی، باید از آنتی بیوتیکی استفاده شود.
اندوکاردیت باکتریایی تنها به دلیل انجام مداخلات دندانپزشکی ایجاد نمی شود. افراد مبتلا به هر گونه عفونت دهان و دندان و با بهداشت نامناسب دهان در معرض خطر است. به همین دلیل دندانپزشکان وظیفه درمان علت عفونت در بیماران قلبی را نیز بر عهده دارند.
پیشگیری از اندوکاردیت:
- 1 ساعت قبل از ایمپلنت دندان برای بیماران قلبی، 2 گرم قرص آموکسی سیلین در هر کیلوگرم در کودکان، 50 میلی گرم خوراکی مصرف می شود. اگر نتوانید این دارو را به صورت خوراکی مصرف کند، می توان همان دوز آمپی سیلین را 30 دقیقه قبل به عضله یا ورید تزریق کرد.
- 600 میلی گرم قرص کلیندامایسین در هر کیلوگرم برای کودکان یا 20 میلی گرم قرص آزیترومایسین یا کلاریترومایسین 500 میلی گرم در بزرگسالان استفاده می شود. پزشک می تواند به کودک مبتلا به آلرژی به پنی سیلین داده شود.
- داروهای بی حس کننده موضعی حاوی آدرنالین در بیماران مبتلا به برخی اختلالات ریتم تپش قلب نباید استفاده شود. داروهای بیهوش کننده حاوی آدرنالین می توانند باعث تاکی کاردی و فشار خون بالا شوند. در بیماران دارای پیس میکر نباید از الکتروکوتر استفاده کرد، زیرا ممکن است پیس میکر دچار مشکل شود. با رعایت این نکات، هیچ مشکل خطرناکی در مداخلات دندانپزشکی برای بیماران قلبی و فشار خون وجود ندارد.
آیا امکان ایمپلنت دندان برای بیماران قلبی وجود دارد؟
در مواردی که سیستم ایمنی بدن تحت فشار است مانند پیوند قلب نباید کاشت ایمپلنت انجام شود. قبل از درمان ایمپلنت دندان باید مصرف رقیق کننده های خون را قطع کنید. بیمارانی که از داروهای رقیق کننده خون استفاده می کنند باید قبل از ایمپلنت دندان (24 تا 72 ساعت قبل از کاشت) رقیق کننده خون را قطع کنند.
آیا ایمپلنت برای بیماران قلبی انجام می شود؟
از نظر فنی، انجام درمان ایمپلنت برای بیماران قلبی بسیار سخت است. اما با انجام مشاوره با متخصص قلب و عروق در تمامی مراحل ایمپلنت دندان و رعایت برخی نکات ایمپلنت دندان برای بیماران قلبی امکانپذیر است.
کدام بیماران نمی توانند ایمپلنت دندان را انجام دهند؟
افرادی که مشکل کلی در سیستم ایمنی بدن و بیماری قلبی دارند و افرادی که بیماری استخوانی دارند باید قبل از کاشت با پزشک خود مشورت کنند. در ایمپلنت دندان برای بیماران قلبی مصرف داروهای رقیق کننده خون باید قطع شود، مشاوره با متخصص هماتولوژی برای کاهش مصرف این دارو ها ضروری است.
دو روش جدید در ایمپلنت دندان برای بیماران قلبی
مجله ایمپلنتولوژی دهان دو راه حل متفاوت را ارائه کرده است که در آن از روش جراحی بدون فلپ به جای تکنیک های مرسوم استفاده شده است. در روش بدون فلپ روشی ایمپلنت مستقیماً از طریق بافت نرم بیمار در داخل استخوان قرار می گیرد. این مطالعه نشان می دهد که روش بدون فلپ باعث کاهش خونریزی، زمان جراحی و درد و التهاب بعد از ایمپلنت میشود.
بدیهی است که این خبر خوبی برای بیماران قلبی است، اما باید به چند نکته اشاره کرد. برای مثال، این فقط یک مطالعه موردی است و هر بیمار قلبی باید قبل از ایمپلنت دندان ، حتما با پزشک و دندانپزشک خود مشورت کند.
همچنین، برای هر بیمارانی که از داروی ضد انعقاد وارافین استفاده می کنند، قطع داروهای خود قبل از کاشت دندان هنوز در حال بحث است و بدون مشاوره با پزشک قلب و عروق قطع مصرف این دارو ها توصیه نمی شود . با توجه به اینکه وارافین یکی از رایجترین داروهای رقیقکننده خون است، باید بیماران زیادی را نگران کند، پس گوش کنید! مطالعه اولیه فقط روی دو بیمار آزمایشی نشان داد که روش بدون فلپ میتواند با خیال راحت بدون قطع داروی بیمار انجام شود، اما مطالعات بیشتری باید این آزمایش ها را تایید کند.
اگر بیمار قلبی هستید، لطفا هیچ چیز را به شانس واگذار نکنید. با کلینیک شبانه روزی دندانپزشکی مینوسا در میرداماد مشورت کنید.
6 دیدگاه دربارهٔ «مداخلات دندانپزشکی و ایمپلنت دندان برای بیماران قلبی»
چرا اینقد کم؟
مقالاتتون عالین واقعا!
مشاورینتون قابل اعتمادن؟
شما همیشه امیدوارم کننده صحبت می کنید و این خیلی خوبه
حرف نداری
این موضوع یکی از موضوعات موردعلاقه منه