Logo

مراحل کاشت ایمپلنت دندان به ترتیب

مراحل ایمپلنت دندان

مراحل کاشت ایمپلنت و نحوه قرار دادن ایمپلنت در فک، پس از هزینه ایمپلنت دندان و درد قرار دادن پایه در استخوان فک بزرگترین نگرانی مراجعان دندانپزشکی است. علت اصلی این نگرانی، ناآگاهی و مبهم بودن شیوه و طریقه کاشت ایمپلنت دندان است. نگرانی‌ای که در این مقاله قصد داریم کاملا آن را بر طرف کنیم.

در این مقاله از دندانپزشکی شبانه روزی مینوسا با نحوه ایمپلنت دندان آشنا می‌شویم و مراحل گذاشتن ایمپلنت دندان را به ترتیب با تصاویر توضیح می‌دهیم. اگر نگران مراحل درمان خود هستید، در ادامه همراه کلینیک دندانپزشکی مینوسا باشید تا نگرانی شما را برطرف کنیم.

مراحل ایمپلنت دندان

پیش از بررسی مراحل نصب ایمپلنت دندان، بهتر است با ساختار ایمپلنت‌های دندانی آشنا شوید. ایمپلنت‌ها از 3 بخش تشکیل می‌شوند که بالاترین بخش آنها تاج مصنوعی است و ظاهری شبیه به دندان های مصنوعی دارد. بخش میانی که اتصال دهنده پایه ایمپلنت و تاج است، اباتمنت نام دارد و قسمت پایینی ایمپلنت در استخوان فک را با نام فیکسچر یا پایه می‌شناسند.

برای گذاشتن دندان ایمپلنت، متخصص دندانپزشک ابتدا فیکسچر را داخل استخوان فک قرار می‌دهد و بعد از ریکاوری استخوان، اباتمنت و تاج مصنوعی نصب می‌شوند. نحوه ایمپلنت دندان جلو و پایین از این نظر تفاوت چندانی ندارد.

در ادامه قدم به قدم این مراحل را دنبال می‌کنیم.

مراحل کاشت ایمپلنت

مرحله اول: یافتن متخصص ایمپلنت باتجربه

برای این که از کیفیت و درستی مراحل جراحی ایمپلنت دندان خیالتان راحت باشد، مهم‌ترین مرحله یافتن یک مرکز معتبر با متخصصان حرفه‌ای است. از آنجایی که ایمپلنت یک جراحی حساس است و اگر با دقت انجام نشود عوارضی مثل عفونت لثه و بیماری‌های دهانی را به همراه می‌آورد، بهتر است از همان ابتدا انتخاب درستی داشته باشید.

انتخاب کلینیک دندانپزشکی و دندانپزشک متخصص ایمپلنت، سرمایه‌گذاری روی سلامتی خودتان است. پس آن را کم‌اهمیت نشمارید. ما در دندانپزشکی شبانه روزی مینوسا با بیش از چند هزار تجربه ایمپلنت موفق، شما را در محیطی آرام و پیشرفته برای جراحی ایمپلنت همراهی می‌کنیم. برای اطلاع از روند درمان و قیمت ایمپلنت دندان با ما تماس بگیرید.

مرحله دوم: معاینه و مشاوره اولیه

در گام اول از مراحل ایمپلنت یک دندان، دندانپزشک وضعیت کلی دهان و دندان شما را بررسی می‌کند و با توجه به شرایط دهان و فک شما، نوع، تعداد و جایگاه ایمپلنت‌های لازم را تعیین می‌کند.

همچنین دندانپزشک، شما را از فواید، خطرات، هزینه‌ها و نحوه درمان با ایمپلنت آگاه می‌کند. در این مرحله معمولا پزشک عکس رادیولوژی یا سی تی اسکن (CT 3D) از فک می‌گیرد تا ساختار استخوان و عصب‌های فک را بررسی کرده و آماده شروع طرح درمان شما شود. گاهی ممکن است پیش از ایمپلنت، به درمان‌هایی مثل کشیدن دندان و حتی درمان ارتودنسی دندان هم نیاز داشته باشید.

طریقه ایمپلنت دندان

مرحله سوم: کشیدن دندان یا خارج کردن ریشه دندان

برای شروع ایمپلنت، اگر دندان یا ریشه دندان شما آسیب دیده یا عفونت دارد، باید کشیده شده یا خارج شود. بسیاری از افراد بعد از افتادن دندان به سراغ ایمپلنت می‌آیند، اما لازم است دندانپزشک ساختارهای باقی مانده دندان در داخل فک را بررسی کرده و در صورت باقی بودن ریشه، آن را خارج کند.

این کار با بی‌حسی موضعی انجام می‌شود و معمولا فقط چند دقیقه زمان می‌برد. بعد از کشیدن دندان، باید این منطقه را تمیز نگه دارید و از خوردن غذاهای سخت یا گرم خودداری کنید.

گاهی به دلیل شدت عفونت یا شرایط روحی بیمار، دندانپزشک ادامه طرح درمان ایمپلنت را برای جلسه بعد از کشیدن دندان می‌گذارد. با این حال اگر استخوان فک تراکم استخوانی کافی داشته باشد، می‌توان سایر مراحل ایمپلنت دندان را نیز در این جلسه پیش برد.

سخت ترین مرحله ایمپلنت

مرحله چهارم: درمان‌های جانبی مورد نیاز

در این مرحله از مراحل ایمپلنت بعد از کشیدن دندان، دندانپزشک وضعیت استخوان فک شما را بررسی می‌کند. در صورتی که تراکم استخوانی فک کافی باشد، می‌توان مراحل ایمپلنت را ادامه داد؛ اما در صورتی که تراکم استخوانی کافی نباشد، نیاز به پیوند استخوان فک وجود دارد.

در این صورت، از روش‌های پیوند استخوان استفاده می‌شود تا حجم و ضخامت استخوان فک بیشتر شده و توان نگهداری پایه ایمپلنت را در خود داشته باشد. در غیر این صورت، ایمپلنت با عوارض خطرناکی مواجه خواهد شد.

یکی دیگر از درمان‌های جانبی مورد نیاز، جراحی سینوس لیفت است. اگر فضای بین فک بالا و سینوس‌های شما کم باشد، دندانپزشک با استفاده از جراحی سینوس لیفت، سینوس‌ها را به سمت بالا می‌برد تا جای کافی برای قرار گرفتن فیکسچر ایمپلنت در استخوان وجود داشته باشد.

در صورت انجام هر یک از این درمان‌های جانبی، سایر مراحل کامل ایمپلنت دندان در جلسات بعدی دنبال خواهد شد.

مراحل ایمپلنت بعد از کشیدن دندان

مرحله پنجم: کاشت پایه یا قرار دادن فیکسچر در فک

در صورتی که نیاز به پیوند استخوان وجود نداشته باشد و معاینات اولیه را انجام داده باشید، متخصص ایمپلنت می‌تواند در جلسه اول به سراغ قرار دادن فیکسچر در استخوان فک برود. این مرحله سخت ترین مرحله ایمپلنت دندان است و با توجه به تعداد واحد ایمپلنت، یک جراحی زمان‌بر خواهد بود.

طریقه کاشت ایمپلنت دندان به این صورت است که دندانپزشک با ایجاد یک برش در سطح لثه و یک سوراخ کوچک در استخوان فک، پایه یا فیکسچر ایمپلنت را در داخل استخوان قرار می‌دهد. پایه فلزی ایمپلنت نقشی شبیه به ریشه دندان‌ها دارد و تاج مصنوعی ایمپلنت را محکم در جای خود نگه می‌دارد.

در این مرحله ممکن است کمی احساس ناراحتی داشته باشید و بعد از جراحی، تورم و التهاب لثه یا کبودی در ناحیه ایمپلنت را مشاهده کنید. معمولا متخصص دندانپزشک برای جلوگیری از عوارض جراحی، مصرف آنتی‌بیوتیک و مسکن‌هایی را به شما پیشنهاد می‌کند که بهتر است آنها را بر اساس تجویز او مصرف کنید.

نحوه کاشت ایمپلنت

مرحله ششم: ریکاوری برای پیوند استخوان و فیکسچر

مراحل بعد از جراحی ایمپلنت با فاصله زمانی 3 تا 6 ماه دنبال می‌شود. زیرا فیکسچر یا پایه فلزی ایمپلنت باید به استخوان فک پیوند خورده یا به اصطلاح جوش بخورد. این فاصله زمانی با توجه به ساختار و تراکم استخوانی فک در افراد متفاوت است و می‌تواند از یک ماه تا 9 ماه طول بکشد.

در مدت زمان ریکاوری لازم است برای چکاپ و بررسی دندان به پزشک مراجعه کنید تا خیالتان از جراحی ایمپلنت راحت باشد.

مرحله هفتم: قرار دادن اباتمنت و تاج موقت

بعد از بهبود استخوان، ادامه روند ایمپلنت دنبال می‌شود. طریقه گذاشتن ایمپلنت بعد از جراحی و ریکاوری به این صورت است که باید اباتمنت به پایه فلزی متصل شود. در این مرحله دندانپزشک بخیه‌ها را باز می‌کند و یک قطعه کوچک که پلی بین فیکسچر و تاج مصنوعی است را به پایه متصل می‌کند.

از آنجایی که اباتمنت بالاتر از لثه قرار می‌گیرد و فلزی است، ظاهر خوشایندی ندارد. به همین دلیل در این مرحله معمولا یک روکش یا تاج موقت (هیلینگ کپ) روی اباتمنت قرار می‌دهند تا روکش‌های اصلی آماده شود. این تاج به حفظ شکل و عملکرد دهان کمک می‌کند و همچنین باعث حفاظت از بافت‌های نرم و استخوان در اطراف فیکسچر می‌شود.

مراحل ایمپلنت دندان به ترتیب

مرحله هشتم: قالب گیری روکش ایمپلنت

برای آماده کردن روکش یا تاج اصلی ایمپلنت، باید از دندان‌ها قالب‌گیری شود. دندانپزشک با استفاده از ژل‌های خاص، قالب‌گیری از ساختار دهان و دندان‌ها را شروع می‌کند. با این کار تاج نهایی، متناسب با ساختار سایر دندان‌ها ساخته می‌شود و ظاهری کاملا طبیعی خواهد داشت.

قالب‌های گرفته شده باید به لابراتوار دندان‌سازی فرستاده شوند تا تاج یا روکش ایمپلنت آماده شود. معمولا آماده شدن تاج دائمی بین یک تا 2 هفته زمان می‌برد.

مرحله نهم: نصب روکش ایمپلنت یا قرار دادن تاج دائمی

مرحله آخر ایمپلنت، نصب روکش یا تاج دائمی است. نحوه گذاشتن روکش ایمپلنت به این صورت است که دندانپزشک ابتدا روکش موقت را برمی‌دارد، سپس تاج نهایی مخصوص شما را روی اباتمنت نصب می‌کند.

روکش ایمپلنت معمولا به صورت ثابت طراحی می‌شود؛ اما انواع متحرک آن نیز وجود دارد. برای اتصال تاج دائمی از چسب‌های مخصوص استفاده می‌شود تا تاج به شکل محکم در جای خود قرار بگیرد. در نهایت با تنظیم و ساب زدن تاج، نحوه انجام ایمپلنت دندان به پایان می‌رسد.

مراحل ایمپلنت بعد از کشیدن دندان

مراحل ایمپلنت دندان جلو

ایمپلنت دندان جلو تفاوتی با ایمپلنت دندان‌های دیگر ندارد؛ اما از آنجایی که دندان‌های جلو در معرض دید هستند، ظرافت، دقت و سرعت متخصص در مراحل ایمپلنت اهمیت دو چندان پیدا می‌کند.

در بسیاری از مراکز دندانپزشکی با توجه به شرایط فرد، ایمپلنت فوری و یک روزه برای دندان‌های جلو پیشنهاد می‌شود. تنها تفاوت این روش با مراحل گفته شده در این است که اتصال اباتمنت و روکش در یک روز انجام می‌شود. البته این روکش‌ها موقتی هستند و بعد از ترمیم لثه، تاج دائمی جایگزین آنها خواهد شد.

مراحل ایمپلنت دندان به ترتیب

مراحل کاشت ایمپلنت دندان چقدر طول می‌کشد؟

مراحل و مدت زمان ایمپلنت دندان به عوامل مختلفی بستگی دارد. به عنوان مثال اگر تراکم استخوان فک شما کافی باشد و عفونت خاصی در دندان‌ها یا لثه نداشته باشید، درمان کوتاه‌تری را تجربه می‌کنید. طرح درمان با ایمپلنت‌های معمولی، اغلب بین 1 تا 3 ماه زمان می‌برد و ایمپلنت‌های فوری در یک هفته تا یک ماه انجام خواهند شد.

برای اطلاع بیشتر از روند درمان، با کارشناسان ما در کلینیک مینوسا تماس بگیرید تا با توجه به شرایط‌تان شما را راهنمایی کنند.

جمع بندی

کاشت دندان به روش ایمپلنت بهترین روش برای جایگزین کردن دندان از دست رفته است. با دنبال کردن مراحل ایمپلنت دندان در یک کلینیک معتبر، جای خالی دندان‌ها با پروتزهای دندانی کاملا طبیعی پر خواهد شد تا نگران ظاهر لبخند خود نباشید.

البته در صورتی که هنوز دندان خود را از دست نداده‌اید و تنها به دلیل پوسیدگی تصور می‌کنید زمان کشیدن آن فررسیده است، شاید بد نباشد با دندانپزشک متخصص زیبایی درباره هزینه‌های روکش دندان مشورت کنید. روکش دندان علاوه بر مزایای زیبادی که در احیای دندان‌های آسیب دیده دارند، هزینه بسیار کمتری را در مقایسه با قیمت لمینت دندان روی دست شما خواهند گذاشت.

در این مقاله به طور کامل با مراحل ایمپلنت دندان و نکات مهم مربوط به این روند درمان آشنا شدیم. امیدواریم توانسته باشیم نگرانی‌های شما را در رابطه با این درمان دندانپزشکی برطرف کرده باشیم. در صورتی که درباره روند یا قیمت ایمپلنت دندان سوالی دارید، متخصصان ما در دندانپزشکی شبانه روزی مینوسا همه‌روزه پاسخگوی سوالات شما هستند.

دندانپزشکی مینوسا یکی از معتبرترین و پیشرفته‌ترین مراکز ایمپلنت در شمال تهران است که با بیش از هزاران تجربه موفق ایمپلنت، نگرانی‌های شما را از این روند درمان به خوبی می‌شناسد. برای دریافت نوبت و مشاوره رایگان، با ما تماس بگیرید.

چه مدت بعد از کشیدن دندان می‌توان ایمپلنت کرد؟

در برخی موارد متخصص بعد از کشیدن دندان مراحل ایمپلنت را شروع می‌کند، اما به طور کلی فاصله سه الی چهار ماه روزه بین کشیدن دندان و جراحی ایمپلنت مناسب است. حواستان باشد فاصله بین کشیدن دندان و شروع درمان ایمپلنت نباید زیاد شود؛ چرا که باعث تحلیل استخوان خواهد شد. البته در روش ایمپلنت فوری، می‌توان در همان لحظه ایمپلنت را قرار داد.

کاشت ایمپلنت چند مرحله دارد؟

ایمپلنت دندان بعد از کشیدن دندان، 3 مرحله اصلی دارد: جراحی ایمپلنت برای قرار دادن پایه فلزی، قرار دادن اباتمنت و روکش موقت، قالب‌گیری از دندان و نصب روکش دائمی

مراحل قالب گیری ایمپلنت چگونه است؟

قالب‌گیری می‌تواند با 2 روش تری باز یا open tray و تری بسته یا close tray انجام شود که روش تری باز دقت بیشتری دارد و تاج دائمی با ظرافت بیشتری آماده خواهد شد. در قالب‌گیری با خارج کردن روکش موقت، مواد سیلیکونی در دهان بیمار قرار می‌گیرد تا روکش دائمی با توجه به ساختار فک او آماده شود.

همین الان وقت معاینه رایگان بگیر!

خدمات مینوسا :

ارسال مشخصات:

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

برای رزرو نوبت کافیست اطلاعات خود را وارد نمایید تا همکاران ما در سریع ترین زمان ممکن با شما تماس حاصل کنند.
فرم درخواست نوبت دندانپزشکی