Logo

انواع کامپوزیت زیبایی دندان: بهترین مدل ونیر کامپوزیت دندانی چیست؟

بهترین مدل کامپوزیت دندان

انتخاب بهترین مدل کامپوزیت ونیر بزرگترین چالش برای تمام مراجعان به کلینیک‌های دندانپزشکی، از جمله کلینیک دندانپزشکی مینوسا است. به دلیل تنوع زیاد مدل‌ها و پیژگی‌های متفاوت مدل های مختلف کامپوزیت، گاهی انتخاب یک مدل از انواع کامپوزیت برای وینر و حتی ترمیم، کار ساده‌ای نیست. بهترین توصیه ما به شما، مشاوره با دندانپزشک معتمد است؛ چرا که حتی با در نظر گرفتن هزینه کامپوزیت دندان، انواع کامپوزیت دندانی همچنان یک راه‌حل موثر و اقتصادی برای داشتن لبخندی زیبا و دندان‌های براق هستند.

کامپوزیت‌های دندانی را‌ می‌توانیم با توجه به اندازه ذرات، نحوه نصب، کاربرد، استحکام، مواد سازنده، رنگ و… دسته‌بندی کنیم. در این مقاله با کامپوزیت دندان و انواع آن بیشتر آشنا خواهیم شد تا به شما برای انتخاب بهترین کامپوزیت دندان بر اساس نوع نیاز کمک کند. بنابراین اگر در مورد بهترین نوع ونیر کامپوزیت برای دندان‌های کج، فاصله‌دار، شکسته یا لکه‌دار یا مشکلات دیگر سوالی دارید، تا انتهای مقاله همراه ما باشید.

انواع کامپوزیت های دندانی بر اساس اندازه فیلر

به سادگی می‌توان ادعا کرد توضیح انواع کامپوزیت دندان و مزایا و کاربرد هر کدام از مدل‌ها، بهترین راه معرفی وینر کامپوزیت و پاسخ به سوال كامپوزيت دندان چيست است. برای معرفی انواع کامپوزیت دندان، پیش از هر چیز باید به نوع مواد پرکننده یا فیلرهای کامپوزیت اشاره کرد. مهمترین کامپوزیت‌های دندانی را معمولا با نام‌های کامپوزیت ماکروفیل، کامپوزیت میکروفیل، و انواع کامپوزیت هیبریدی و کامپوزیت‌های نانوفیل‌ می‌شناسند. این نام‌ها نشانگر اندازه ذراتی است که در کامپوزیت به کار رفته است. اندازه ذرات فیلر از مهمترین متغیرهایی است که روی کیفیت نهایی کامپوزیت و کاربرد آن تاثیر‌ می‌گذارد.

هرچه اندازه ذرات کامپوزیت کوچک‌تر باشد، تکنیک‌های دندانپزشکی زیبایی برای فرم دادن به مواد کامپوزیتی ساده‌تر خواهد بود و نتیجه نهایی نیز طبیعی‌تر است. اما استحکام و طول عمر کامپوزیت با ذرات درشت، بیشتر است.

بهترین کامپوزیت دندان در تهران

کامپوزیت ماکروفیل (دانه درشت)

ذرات این کامپوزیت نسبت به انواع دیگر کامپوزیت‌ها بزرگ‌تر هستند و حدود 10 تا 50 میکرومتر ابعاد دارند. کامپوزیت ماکروفیلد اولین و قدیمی‌ترین کامپوزیت دندانی محسوب‌ می‌شود که به دلیل داشتن ذرات بزرگ، استحکام بالایی دارد؛ اما چون پولیش‌پذیری آنها بسیار کم است، منسوخ شدند و در کلینیک‌های دندانپزشکی معتبر از آنها استفاده نمی‌شود.

کامپوزیت میکروفیل (دانه ریز)

ذرات این نوع کامپوزیت کمتر از 100 نانومتر هستند که این ویژگی باعث شده کامپوزیت میکروفیلد پولیش‌پذیری خوبی داشته باشد و ظاهری طبیعی به دندان‌ها بدهد. البته باید ماندگاری کم آن را هم در نظر داشت. معمولا انواع مدل کامپوزیت دندان جلو را با کامپوزیت‌های میکروفیل انجام‌ می‌دهند. از آنجایی که استحکام این کامپوزیت پایین است، از آنها برای ترمیم دندان‌های خلفی استفاده‌ نمی‌شود.

یکی از شناخته‌شده‌ترین کامپوزیت‌های میکروفیل در ایران، Renamel Microfill نام دارد که توسط برند کازمودنت عرضه شده است.

کامپوزیت هیبریدی، میکرو هیبرید و نانو هیبرید

هیبرید به معنای ترکیب است و این کامپوزیت‌ها از ترکیب ذرات ریز تا درشت تشکیل شده‌اند. ابعاد این ذرات‌ می‌تواند 10 تا 50 میکرومتر باشد و کوچک‌ترین فیلرها در این نوع کامپوزیت حتی به کمتر از 40 نانومتر هم‌ می‌رسد. مشخصات این کامپوزیت‌ها هم ترکیبی از ماکروفیل‌ها و میکروفیل‌هاست؛ یعنی به اندازه ماکروفیل‌ها استحکام دارند و همچون میکروفیل‌ها پولیش‌پذیر هستند.

ذرات کامپوزیت میکرو هیبرید کوچک‌تر از 100 نانومتر است و معمولا در روش‌های دندانپزشکی ترمیمی به کار‌ می‌رود. ذرات کامپوزیت نانوهیبرید از میکرو هیبرید هم کوچک‌تر است و ظاهری طبیعی به دندان‌ها‌ می‌دهد.

از کامپوزیت‌های هیبریدی رایج در ایران‌ می‌توانیم به بهترین برند کامپوزیت ips از شرکت ایوکلار ویوادنت، Renamel Microhybrid از شرکت کازمودنت و Herculite XRV از شرکت Kerr اشاره کنیم.

انواع مواد کامپوزیت دندان

نانوکامپوزیت

در بهترین نوع ونیر کامپوزیت معمولا از نانوکامپوزیت‌ها استفاده‌ می‌کنند. این نوع کامپوزیت که از جدیدترین انواع کامپوزیت دندانی محسوب‌ می‌شود، ذراتی با ابعاد 20 نانومتر دارد. کامپوزیت نانوفیل در برابر ساییدگی استحکام خوبی دارد و پولیش‌پذیر است. به همین دلیل از آن برای ترمیم و رفع نواقص دندان‌های عقب هم استفاده‌ می‌شود و آن را بهترین کامپوزیت ترمیمی‌ نیز می‌دانند.

تفاوت انواع کامپوزیت دندان نانوفیل با سایر کامپوزیت‌ها در ساختار آنهاست. در این نوع کامپوزیت‌ها، ذرات در یک گروه قرار گرفتند و تشکیل نانوخوشه‌ها را دادند؛ به همین دلیل‌ می‌توانند عملکردی شبیه به ذرات درشت داشته باشند و ماندگاری کامپوزیت را دوچندان کرده‌اند.

انواع کامپوزیت دندان بر اساس روش نصب

فرق انواع کامپوزیت دندان به جز ذرات سازنده، در روش نصب آنهاست. نحوه کامپوزیت دندان با توجه به نظر پزشک و نوع کامپوزیت‌ می‌تواند مستقیم یا غیرمستقیم باشد که در ادامه با آنها آشنا‌ می‌شویم.

کامپوزیت مستقیم

کامپوزیت دندان مستقیم (Direct composite veneers)، نیازی به قالب‌گیری و ارسال به لابراتوار ندارد و در یک جلسه تکمیل‌ می‌شود. در واقع در این روش مواد دندانپزشکی کامپوزیت به صورت مستقیم روی دندان‌ها قرار‌ می‌گیرد و برای پلیمریزاسیون، نور به صورت دستی ساطع می‌شود.

از این نوع کامپوزیت برای پر کردن حفره‌های دندان یا فواصل کوچک بین دندان‌ها استفاده‌ می‌شود.

کامپوزیت غیر مستقیم

در کامپوزیت دندان غیر مستقیم (Indirect composite veneers)، روکش‌های کامپوزیتی بعد از قالب‌گیری در لابراتوار ساخته‌ می‌شوند. به همین دلیل طول دوره درمان در این روش طولانی‌تر است و تا آماده شدن روکش‌های اصلی، روکش‌های موقت به بیمار داده‌ می‌شود.

این روش برای ترمیم نواقص وسیع و جدی‌تر کاربرد دارد؛ چرا که از مواد باکیفیت‌تری در آن استفاده‌ می‌شود که دوام آنها بالاست. ترمیم تاج دندان‌ها، اصلاح طرح لبخند، روکش دندان و ساخت پل‌های دندانی از موارد رایج کاربرد روش غیر مستقیم است.

چه نوع کامپوزیتی بهتر است

انواع کامپوزیت دندان بر اساس کاربرد

انواع مدل کامپوزیت دندان را‌ می‌توان با توجه به کاربرد آنها نیز دسته‌بندی کرد که در ادامه با آنها آشنا‌ می‌شویم.

کامپوزیت مایع

کامپوزیت‌های مایع را با نام فلو هم‌ می‌شناسند. این کامپوزیت‌ها انعطاف‌پذیری بالا و ویسکوزیته پایین دارند و یکی از بهترین گزینه‌ها برای پر کردن حفره‌های دندانی کوچک، به خصوص منافذ مربوط به پوسیدگی‌های باقی‌مانده از دندان‌ها هستند. در روش‌های دندان‌پزشکی پیشگیرانه از این کامپوزیت زیاد استفاده‌ می‌کنند.

کامپوزیت ارتودنسی

این کامپوزیت‌ها برای ارتودنسی دندان کاربرد دارند و از آنها برای اتصال براکت‌ها، باند ارتودنسی و… استفاده‌ می‌شود. فعالسازی این نوع کامپوزیت‌ها به صورت لایت کیور است و فلوراید آزاد‌ می‌کنند.

کامپوزیت یونیورسال

کامپوزیت‌های یونیورسال همچون سایر کامپوزیت‌های زیبایی از مواد کامپوزیتی تشکیل شده‌اند؛ اما کاربرد و اهداف آنها متفاوت است. این کامپوزیت‌ها را می‌توان برای طیف وسیعی از درمان‌ها، از پر کردن حفره‌های دندانی گرفته تا اصلاح مشکلات و شکل دادن به دندان‌ها استفاده کرد. این کامپوزیت‌ها استحکام بالایی دارند و از آنها برای درمان‌های مربوط به دندان‌های قدامی و خلفی استفاده می‌شود.

کامپوزیت‌های بسته بندی شده

این نوع کامپوزیت برخلاف کامپوزیت مایع از ویسکوزیته و مقاومت بالایی بهره‌ می‌برد. به همین دلیل آنها را برای ترمیم دندان‌های خلفی استفاده‌ می‌کنند تا در برابر شکستگی مقاوم باشد. پر کردن دندان‌ها یکی از رایج‌ترین کاربردهای این نوع کامپوزیت در سال‌های اخیر بوده است.

کامپوزیت دندان بالک فیل

کامپوزیت دندان بولک یا روکش بالک فیل از زیرکونیوم و سیلیس غیرتجمعی ساخته‌ می‌شود و یکی از جدیدترین نسل‌های کامپوزیت است. این نوع کامپوزیت به دندانپزشک اجازه‌ می‌دهد از تکنیک لایه‌گذاری استفاده نکرده و کل ترمیم را فقط در یک لایه انجام دهد؛ یعنی دندانپزشک مقداری زیادی از مواد کامپوزیتی را روی دندان قرار داده و شکل می‌دهد.

این نوع کامپوزیت‌ها‌ می‌توانند فضای خالی بین دندان‌ها را به طور کامل پر کنند تا دیگر غذا در لای دندان‌ها گیر نکند.

انواع کاربردهای کامپوزیت

انواع کامپوزیت دندان بر اساس محل نصب

با توجه به اینکه قرار است دندان‌های جلویی یا عقبی را کامپوزیت کنید، دندانپزشک از کامپوزیت متناسب با محل نصب استفاده‌ می‌کند. بنابراین‌ می‌توان کامپوزیت‌ها را از نظر مکان نصب نیز دسته‌بندی کرد.

کامپوزیت قدامی

کامپوزیت قدامی یا کامپوزیت دندان جلو معمولا برای زیباتر کردن دندان‌ها و رفع نواقص دندان‌های جلویی به کار‌ می‌رود. با کامپوزیت قدامی علاوه بر سفید کردن دندان‌هایی که بیشتر از همه مشخص هستند،‌ می‌توانید نواقصی همچون فاصله دندان‌ها، نامتقارن بودن، کجی، شکستگی و لب‌پر بودن دندان‌ها را نیز برطرف کنید.

انواع کامپوزیت مدل عروسکی و کامپوزیت مدل هالیوودی در این دسته قرار‌ می‌گیرند که در آنها دندان‌های قدامی به بهترین شکل ترمیم و زیبا‌ می‌شود. مدل کامپوزیت خرگوشی یکی دیگر از کاربردهای این نوع کامپوزیت است که در آن دندان‌های برجسته یا فرورفته‌ی خرگوشی، ترمیم‌ می‌شوند.

کامپوزیت خلفی

کامپوزیت خلفی یا کامپوزیت دندان پشتی برای ترمیم و پیشگیری از آسیب به دندان‌های عقبی یا ناحیه خلفی فک کاربرد دارد. این کامپوزیت‌ها باید مقاومت بالایی در برابر شکستگی داشته و از طول عمر بالایی برخوردار باشند. البته ممکن است برای کامپوزیت در دندان‌های آسیاب برای طول عمر بیشتر به جای کامپوپزیت، از آمالگام استفاده شود. برای کسب اطلاعات بیشتر به مقاله «عمر ترمیم دندان چقدر است»؟ مراجعه کنید.

انواع کامپوزیت دندان بر اساس نحوه فعالسازی

مدل دندانهای کامپوزیت شده را‌ می‌توان با توجه به اینکه مواد کامپوزیت چطور فعال شوند نیز دسته‌بندی کرد. کامپوزیت‌های سلف کیور، لایت کیور و دوال کیور به شکل متفاوتی فعال‌ می‌شوند.

کامپوزیت‌ سلف کیور

این کامپوزیت‌ها برای فعال شدن نیاز به تجهیزات خاصی ندارند و با واکنش‌های شیمیایی در طول زمان فعال‌ می‌شوند. این کامپوزیت‌ها را بیشتر برای ترمیم حفره‌های دندان‌های عقبی، داخل بریج و یا کور بیلداپ استفاده‌ می‌کنند.

کامپوزیت‌ لایت کیور

یکی از پرکاربردترین انواع کامپوزیت دندانی این نوع کامپوزیت‌ها هستند که برای فعال شدن به دستگاهی به نام لایت کیور با نور آبی نیاز دارند. این کامپوزیت، هم کاربردهای زیبایی و هم ترمیمی دارد.

کامپوزیت دوال کیور

این نوع کامپوزیت‌ها ترکیبی از ویژگی‌های دو نوع کامپوزیت قبلی را دارند؛ یعنی هم‌ می‌توانند با واکنش شیمیایی و هم نور لایت کیور فعال شوند. درنتیجه زمانی که نور به مناطقی از کامپوزیت نرسد، به مرور زمان فعال خواهند شد.

بهترین نوع کامپوزیت برای دندان

انواع کامپوزیت دندان بر اساس قوام

انواع کامپوزیت‌های دندانی با توجه به میزان استحکام یا قوام خود در دو دسته کامپوزیت سیال و کامپوزیت قابل تراکم قرار‌ می‌گیرند.

کامپوزیت سیال (Flowable Composite)

این نوع کامپوزیت در دسته کامپوزیت‌های زیبایی قرار‌ دارد و همان طور که از نامش پیداست، کاملا سیال است. درنتیجه‌ می‌تواند به راحتی به منافذ دندان نفوذ کرده و برای ترمیم استفاده شود. این نوع کامپوزیت برای ترمیم حفره‌های کم عمق، پیشگیری از پوسیدگی دندان‌های پشتی، ترمیم طوق دندان‌ها و… به کار‌ می‌رود. کامپوزیت Tetric EvoFlow از شرکت Ivoclar Vivadent یکی از بهترین نمونه‌های کامپوزیت سیال است.

کامپوزیت قابل تراکم (Packable Composite)

این نوع کامپوزیت‌ها‌ می‌توانند فشرده شوند و استحکام بالایی را ایجاد کنند. به همین دلیل معمولا برای ترمیم دندان‌های پشتی از این نوع کامپوزیت استفاده‌ می‌کنند. ترمیم حفره‌ها در دندان‌های خلفی و ترمیم دندان‌های شکسته بر اثر پوسیدگی از رایج‌ترین کاربردهای این کامپوزیت است.

مواد سازنده کامپوزیت دندان

مواد سازنده و ساختار کامپوزیت‌های دندانی نیز با یکدیگر تفاوت دارد. کامپوزیت‌ها معمولا از یک نوع رزین پلمیری ساخته‌ می‌شوند که مواد به کار رفته در آنها متفاوت است. بهترین مواد کامپوزیت مخلوطی از شیشه و سرامیک به همراه ذرات معدنی (مثلا کوارتز) است که هر کدام ویژگی‌های خاصی به کامپوزیت‌ می‌دهند و روی استحکام کامپوزیت دندان موثرند.

مواد سازنده کامپوزیت‌های شیشه‌ای معمولا سیلیس بلورین، دی اکسید سیلیکون، سیلیکات آلومینیوم لیتیوم و بوروسیلیکات شیشه‌ای (روی/ استرانسیم/ لیتیوم) هستند. انواع کامپوزیت سرامیکی نیز از اکسید زیرکونیوم ساخته‌ می‌شوند. مواد سازنده انواع رزین کامپوزیتی و سرامیک دندانپزشکی، کیفیت و طول عمر کامپوزیت را مشخص می‌کنند.

انواع رنگ كامپوزيت دندان

کامپوزیت‌های دندانی تنوع رنگی بالایی دارند و‌ می‌توان از آنها برای هر فردی با هر رنگ پوست یا رنگ دندانی استفاده کرد. بهترین مدل کامپوزیت برای اصلاح لبخند، مدلی است که رنگ متناسب با ویژگی‌های ظاهری شما مثل رنگ پوست، رنگ چشم، رنگ سایر دندان‌ها و… داشته باشد.

رنگ‌های کامپوزیت دندان را در 4 گرید از A تا D دسته‌بندی‌ می‌کنند که به ترتیب شامل رنگ‌های قهوه‌ای، زرد، خاکستری و قرمز است. این گریدها طیف‌های رنگی متنوعی دارند و‌ می‌توانند سایه‌های مختلفی داشته باشند.

بهترین رنگ کامپوزیت دندان توسط دندانپزشک برای شما انتخاب‌ می‌شود؛ با این حال در ایران سایه‌های XL و BW محبوبیت زیادی پیدا کردند و افرادی که دوست دارند دندان‌های سفید و براق داشته باشند به سراغ این سایه‌ها‌ می‌روند.

انواع کامپوزیت دندانپزشکی

بهترین برند انواع کامپوزیت دندان

برای ترمیم دندان‌ها با کامپوزیت یا اصلاح طرح لبخند، مارک یا برند کامپوزیت در نتیجه‌ی نهایی تاثیر زیادی دارد. برندهای مختلفی در بازار جهانی فعالیت دارند که محصولات خودشان را برای چند سال تضمین‌ می‌کنند.

هرچند ترمیم کامپوزیت دندان امکان‌پذیر است و هرگاه آسیبی به کامپوزیت برسد‌ می‌توانید آن را ترمیم کنید، اما بهتر است به سراغ بهترین مارک کامپوزیت دندان بروید تا نگران نتیجه نهایی و دوام کامپوزیت‌ها نباشید.

در زیر لیستی از بهترین برند کامپوزیت دندان را آورده‌ایم:

  • کامپوزیت بیسکو
  • کامپوزیت سارمکو
  • کامپوزیت Kerr
  • کامپوزیت توکویاما
  • کامپوزیت گرادیا
  • کامپوزیت ایوکلار ویوادنت
  • کامپوزیت کاریزما

در نظر داشته باشید که قیمت بهترین نوع کامپوزیت با توجه به برند کامپوزیت تعیین‌ می‌شود. برندهای آمریکایی نظیر Bisco، SDI، DMG به همراه برندهای دیگری مثل Tokuyama، COLTENE، DMP و… کیفیت فوق‌العاده‌ و مقاومت بالایی دارند و قیمت محصولات آنها هم گران‌تر است.

بهترین کامپوزیت مناسب من کدام است؟

جواب قطعی برای این سوال وجود ندارد؛ چرا که کامپوزیت باید با شرایط دندان‌ها و وسعت درمان شما متناسب باشد. اما به صورت کلی برای صورت‌های قلبی شکل روکش‌های گرد، برای صورت‌های بیضی ونیرهای مربعی و برای صورت‌های مربعی روکش‌های کوتاه و گرد را پیشنهاد‌ می‌کنند.

برای انتخاب کامپوزیت بهترین مشاور شما، دندانپزشک است؛ متخصص کامپوزیت با معاینه‌ی دندان‌ها و بررسی وسعت درمان، بهترین نوع کامپوزیت را به شما پیشنهاد‌ می‌دهد. با این حال پیش از مراجعه به کلینیک دندانپزشکی بد نیست فرق كامپوزيت و لمينت را بدانید و با توجه به مزایا و معایب کامپوزیت، طرح درمان خود را شروع کنید.

اگر‌ نمی‌دانید از کجا باید شروع کنید ما در کلینیک دندانپزشکی مینوسا کنار شماییم. برای مشاوره رایگان با ما تماس بگیرید تا متخصصان ما شما را راهنمایی کنند.

بهترین نوع کامپوزیت دندان برای دندانهای کج

زیبایی و ترمیم دندان‌ها با انواع کامپوزیت دندان

امروزه به لطف پیشرفت‌های تکنولوژی و تکنیک‌های دندانپزشکی، انواع کامپوزیت های زیبایی و ترمیمی طراحی شدند که‌ می‌توانید از آنها برای درمان مشکلات یا ترمیم دندان‌ها استفاده کنید و دندان‌هایی سفید و مرتب داشته باشید. در این مقاله از دندانپزشکی شبانه روزی مینوسا با انواع کامپوزیت دندانی آشنا شدیم و کامپوزیت‌ها را با توجه به ویژگی‌های مختلف در آنها، دسته‌بندی کردیم. درمان با کامپوزیت‌های دندانی یکی از بهترین، سریع‌ترین و اقتصادی‌ترین روش‌ها برای داشتن دندان‌هایی سالم، سفید و جذاب است.

اگر برای شروع به دنبال بهترین دکتر کامپوزیت در تهران هستید، در دندانپزشکی شبانه روزی مینوسا‌ می‌توانید بهترین متخصصان دندانپزشکی را بیابید. مینوسا یکی از مجهزترین مراکز دندانپزشکی در شمال تهران است که محیطی پیشرفته و آرام را برای درمان شما عزیزان فراهم کرده تا بدون دغدغه درمان خودتان را شروع کنید. برای اطلاع از قیمت کامپوزیت دندان و دریافت نوبت یا مشاوره، با ما تماس گرفته یا یکی از فرم‌های درج شده رد سایت را پر کنید.

رایج‌ترین سوالات در انتخاب نوع کامپوزیت ونیر دندان

چند نوع کامپوزیت دندان داریم؟

کامپوزیت‌ها با توجه به ویژگی‌هایشان تنوع بالایی دارند و‌ می‌توان آنها را در انواع میکروفیل، نانوفیل، هیبریدی، یونیورسال، سیال، قابل تراکم و… یافت.

کدام نوع کامپوزیت بهتر است؟

بهترین نوع کامپوزیت را باید با توجه به شرایط دندان‌ها و نوع درمان فرد انتخاب کرد که این کار توسط متخصص دندانپزشکی انجام‌ می‌گیرد.

بهترین کامپوزیت دندان برای کدام کشور است؟

بهترین کشورهای سازنده کامپوزیت، آمریکا، سوئیس و آلمان هستند که محصولاتی با کیفیت فوق‌العاده ارائه‌ می‌دهند.

کامپوزیت مخصوص کودکان وجود دارد؟

کامپوزیت اصلاح طرح لبخند برای کودکان و نوجوانان قبل از سن بلوغ توصیه‌ نمی‌شود و کامپوزیت دندان شیری فقط برای درمان‌های ترمیمی، مانند پر کردن دندان بعد از عصب‌کشی و موارد مشابه کاربرد دارد.

منابع علمی استفاده شده در این مقاله:

Practice Benefits of Universal Composites by Nathaniel Lawson, DMD, PhD | Inside Dentistry

همین الان وقت معاینه رایگان بگیر!

خدمات مینوسا :

ارسال مشخصات:

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

برای رزرو نوبت کافیست اطلاعات خود را وارد نمایید تا همکاران ما در سریع ترین زمان ممکن با شما تماس حاصل کنند.
فرم درخواست نوبت دندانپزشکی