کامپوزیت دندان ترکیبی از یک ماده زمینه ای بوده که از آن به منظور ترمیم و درمان های زیبایی دندان استفاده می شود. به کمک این ماده و قراردادن آن بر روی دندان می توان عیوب دندان را برطرف کرد و لبخند زیباتر و جذاب تری را تجربه نمود. استفاده از کامپوزیت ها ضمن داشتن دوام و ماندگاری خوب ، درمان های زیبایی دندان را راحت تر کرده و موجب شده درمان در مدت زمان و با هزینه کمتری انجام شود.
ماده کامپوزیت نوعی رزین است که با درجات مختلفی از استحکام ، پولیش پذیری و ضریب شکست نوری ساخته می شود. باید توجه داشت که هر کامپوزیتی به دلیل داشتن رنگ سفید و استحکام ، قابلیت استفاده در کارهای زیبایی دندان را ندارد؛ علاوه بر این موارد باید قابلیت بازسازی لایه به لایه را داشته باشند و ضمن داشتن استحکام و قابلیت پولیش در حد عالی، درخشنده و طبیعی جلوه کنند.
کامپوزیت ونیر ها روکش های دندان از جنس کامپوزیت و به فرم خمیری و قابل انعطاف هستند که متناسب با دلیل به کارگیری آنها، بر روی دندان چسبانده می شوند. با کمک این روکش های دندانی ظریف و در عین حال مقاوم ؛ درمان زیبایی، سریع، ماندگار، مطمئن و تقریبا بدون ضرر می باشد و به دلیل اینکه در اکثر موارد بدون تراش دندان انجام می شود ، به دندان ها آسیب نمی زند. این ماده خمیری بعد از معاینه دندانپزشک ، توسط دندانپزشک بدون نیاز به تهیه در لابراتوار به کمک تکنیکی بسیار حساس و با توجه به رنگ دندان بر روی دندان قرار داده می شود، سپس در اثر تاباندن نور با طول موج مخصوص و مشخص سفت و سخت شده و بعد از پولیش کردن شبیه بافت و فرم دندان می شود.
آشنایی با کامپوزیت دندان و انواع آن
کامپوزیت دندان یکی از روشهای جدید و پرطرفدار برای درمان و زیبایی لبخند به شمار میآید. در واقع کامپوزیت دندان ترکیبی از ماده ماتریکس رزینی میباشد که به صورت خمیر است و بر روی دندان به وسیله تابش نور قرار میگیرد.
ازمهمترین کاربردهای این روش این است که برای ترمیم دندانهای شکسته شده و خالی و همچنین برای برطرف کردن لکههای دندانی و مرتب کردن دندانها و ایجاد زیبایی مورد استفاده قرار میگیرد.
بهتر است بدانید که لمینت دندان دارای دو نوع سرامیکی و کامپوزیتی میباشد. لمینت کامپوزیتی از ثبات رنگ کمتری نسبت به سرامیکی برخوردار میباشد ولی در عوض قیمت نسبتا کمتری نسبت به نوع سرامیکی دارد.
مراحل انجام کامپوزیت دندان
اگر بخواهیم مراحل انجام کامپوزیت دندان را به طور خلاصه بیان کنیم می توان گفت:
- در ابتدا دندان ها به طور کامل تمیز می شوند تا سطح تمیز و بدون جرم برای قرار دادن کامپوزیت آماده شود.
- سپس دندان ها کاملا خشک و تمیز شده به طوری که هیچ گونه رطوبت ، خون و بزاق بر روی دندان وجود نداشته باشد.
- در مرحله بعدی با کمک مواد اسیدی سطح جلوی دندان را متخلخل کرده با این کار، سطح دندان برای قرار دادن کامپوزیت مناسب سازی می شود. این کار در چسبیدن ونیر کامپوزیت بسیار تاثیر گذار است.
- سپس چسب مخصوص بر روی سطح دندان زده می شود و مواد خمیری کامپوزیت به آرامی روی آن قرار داده می شود. برای به دست آمدن نتیجه مطلوب از مقدار مواد کم و زیاد می شود.
- در این مرحله دندانپزشک پرتو نوری را با طول موج مخصوص به کامپوزیت ونیر می تاباند ، این نور مواد را فعال و سخت می کند.
- در پایان با پولیش کامپوزیت، فرم دلخواه و مناسب دندان به دست می آید.
البته هنر ، دانش ، تجربه و تکنیک متخصص دندانپزشک زیبایی از عوامل بسیار مهم و تاثیر گذار بر زیبایی دندان ها با کمک روش کامپوزیت دندان می باشد.
همچنین انتخاب صحیح رنگ کامپوزیت برای دندان نیز می تواند در نتیجه نهایی کار موثر باشد ، پس بهتر است تصمیم گیری درباره رنگ کامپوزیت را به دندانپزشک زیبایی به دلیل داشتن تجربه در این زمینه ، واگذار کنید.
کلینیک شبانه روزی دندانپزشکی مینوسا در تهران ارائه دهنده تمامی خدمات مربوط به سلامت و زیبایی دهان و دندان میباشد.
کاربردهای کامپوزیت دندان
امروزه از کامپوزیت ها در دندانپزشکی در سطح گسترده استفاده می شود. از جمله کاربردهای آن می توان به استفاده از کامپوزیت در
- پرکردن دندان های جلویی
- در پرکردن دندان هایی که در سطح وسیع تخریب شده اند
- در ترمیم دندان های شکسته
- در پر کردن فضای بین دندان ها
- ترمیم و اصلاح ترک خوردگی
- بد رنگی و بد فرمی دندان اشاره کرد.
به علت دوام زیاد کامپوزیت ونیر، از آن می توان در پر کردن دندان به جای آمالگام که موجب بد رنگی و بد شکلی دندان می شود، استفاده نمود و به دندان ترمیم شده جلوه زیبا و طبیعی داد.
به کمک کامپوزیت ونیرها می توان شدیدترین بهم ریختگی ها و بی نظمی های دندانی را اصلاح کرد و به دندان ها ظاهری مرتب و هماهنگ داد؛ استفاده از کامپوزیت ونیرها حتی در مواردی می تواند جایگزین درمان های طولانی مدت ارتودنسی شود.
کامپوزیت دندان های جلو
بیشترین میزان درخواست برای کامپوزیت دندان های جلو می باشد که به منظور پر کردن های جزئی ، ترمیم دندان های جلو ، برطرف کردن ایرادات و زیباتر کردن دندان ها انجام می شود.
در این بین تقاضا برای کامپوزیت دندان هایی جلویی(قدامی) برای سفید و یکدست کردن دندان که اصطلاحا به آن لبخند هالیوودی می گویند، زیاد است؛ که این کار برای حداقل 8 دندان جلویی فک بالا، انجام می شود.
بهترین و زیباترین حالت زمانی بدست می آید که، کامپوزیت برای 8 دندان جلویی بالا و 8 دندان جلویی پایین انجام شود.
قبل از انجام کامپوزیت دندان هایی جلویی، دندانپزشک به بررسی دقیق و معاینه دندان و لثه می پردازد و در صورت عدم وجود هرگونه مشکل، نسبت به انجام کامپوزیت بر روی دندان ها اقدام می نماید.
در صورتی که دندان یا لثه نیاز به درمان داشت؛ بعد از درمان، دندانپزشک می تواند کار زیبایی دندان با کامپوزیت را انجام دهد.
عوارض کامپوزیت دندان های جلو مشابه عوارض ذکر شده برای کامپوزیت دندان می باشد، اما باید در نظر داشت ، وقتی از کامپوزیت برای تمامی دندان های جلویی استفاده شود، ممکن است محدودیت ها و عوارض بیشتری را برای فرد به دنبال داشته باشد.
پولیش کامپوزیت دندان
بعد از اینکه کامپوزیت ونیر به کمک امواج نوری سفت و محکم شد، دندانپزشک با پولیش کامپوزیت دندان نسبت به ایجاد فرم مطلوب و کارآمد اقدام کرده تا ضمن داشتن ظاهری زیبا و عملکرد مناسب ، از هرگونه خراش و زخم توسط کامپوزیت در داخل حفره دهان جلوگیری کند.
همچنین بعد از انجام کامپوزیت ممکن است بنا به دلایلی از جمله انجام عدم مراقبت لازم ،کامپوزیت دچار تغییر رنگ شده و یا لک هایی در آن به وجود آید در این شرایط دندانپزشک با پولیش کامپوزیت دندان نسبت به برطرف کردن تغییر رنگ و لک های ایجاد شده اقدام می کند.
درد بعد از کامپوزیت دندان
بعد از انجام کامپوزیت به دلیل حساس شدن دندان ها ممکن است فرد به مدت چند روز حتی چند هفته، انواعی از درد را با درجات مختلف بسته به مقدار، نوع و محل ترمیم احساس کند.
ممکن است فرد درد کلی دندان داشته باشد یا اینکه به صورت منتشر در نیم فک مربوطه درد را احساس کند ، یا درد به دلیل حساس شدن دندانها به سرما و گرما ایجاد شود و یا اینکه درد حین جویدن بروز کند ؛ هریک از این دردها بنا به دلایلی بروز می کند.
حساسیت و درد کم تا چند روز کاملا طبیعی بوده و در اکثر مواقع دردها بعد از چند روز از بین می رود اما در صورتی که دردها شدید و ادامه دار و غیر قابل تحمل بود حتما به دندانپزشک خود مراجعه کنید تا با بررسی دندان ترمیم شده نسبت به رفع مشکل اقدام نماید.
برخی از دلایل ایجاد کننده درد عبارتند از:
حساسیت بعد از پرکردن دندان با کامپوزیت:
این مشکل می تواند به دلیل حساسیت زا بودن برخی مواد بروز کند؛ ضمن اینکه این مواد محرک به قسمتهای دیگر دندان نشت کرده ، به همین دلیل فرد احساس درد می کند.
حساس شدن دندانها به سرما و گرما :
اگر درد آزار دهنده باشد یا به صورت ضربان دار حس شود امکان دارد دندان به عصب کشی نیاز پیدا کرده باشد.
احساس درد حین جویدن:
امکان دارد دندان ترمیم شده بلند باشد با تنظیم اندازه دندان می توان مشکل را برطرف کرد.
باقی ماندن پوسیدگی فعال در زیر کامپوزیت، ضدعفونی نکردن دندان، مرطوب و یا خشک بودن بیش از حد سطح دندان ، ضخیم بودن لایه کامپوزیت و … از دیگر عوامل ایجاد کننده درد بعد از کامپوزیت دندان می باشند.
انتخاب رنگ کامپوزیت دندان
کامپوزیت دندان معمولا همرنگ دندان انتخاب می شود تا طبیعی تر جلوه کند و با دندان های دیگر که ترمیم بر روی آنها صورت نگرفته متفاوت نباشد.
اما در برخی از موارد افراد تمایل دارند رنگ کامپوزیت سفیدتر از دندان ها یشان انتخاب شود که در این شرایط دندانپزشک مشاوره لازم را به فرد می دهد، بعد از تصمیم فرد، دندانپزشک نسبت به انتخاب رنگ کامپوزیت و انجام آن اقدام می کند.
در حالت کلی انتخاب رنگ کامپوزیت کمی سخت می باشد؛ چون ممکن است به دلیل تداخل نور و رنگ دندانپزشک دچار اشتباه شود.
همچنین روشن بودن رنگ دندان و انجام فرآیند های شیمیایی و فیزیکی که بر روی دندان در حین انجام کار صورت می گیرد، می تواند از دیگر عوامل تاثیر گذار بر دشواری انتخاب رنگ کامپوزیت محسوب شود.
اما استفاده از ابزار های دیجیتالی می تواند در جهت کاهش اشتباهات، بسیار کمک کننده باشد. دندانپزشک به کمک این ابزار و همچنین استفاده از تجربه خود می تواند انتخاب صحیح تری داشته باشد.
مراقبت های بعد از کامپوزیت دندان
کامپوزیت ها از ماندگاری بالایی برخوردار هستند اما این ماندگاری به مراقبت های بعد از انجام آن هم بستگی دارد.
برای آن که بتوانید دوام و عمر دندان های کامپوزیت شده را بالا ببرید باید مراقبت هایی را انجام دهید که به برخی از آنها اشاره می شود.
- از مواد خوراکی رنگی مانند نوشابه، قهوه ، چای، سس و … به مقدار خیلی کم مصرف کنید و در ساعات اولیه به مدت 48 ساعت از مصرف این مواد پرهیز کنید.
- در صورت مصرف مواد خوراکی رنگی فورا مسواک بزنید و در صورتی که مسواک در دسترس نداشتید با نوشیدن یک لیوان آب از جذب و چسبیدن مواد رنگی به دندان جلوگیری نمایید.
- دندان ها را به صورت منظم با یک مسواک نرم ، تمیز کنید و از نخ دندان نیز برای حفظ تمیزی و بهداشت دندان ها کمک بگیرید.
- از دهانشویه هایی که دندانپزشک توصیه می نماید استفاده کنید ؛ چون برخی از دهانشویه ها می توانند موجب تغییر رنگ کامپوزیت ها شوند.
- از استعمال دخانیات (سیگار، پیپ و قلیون) به دلیل تاثیر گذاری بر روی رنگ کامپوزیت خودداری کنید.
- کامپوزیتها چون مواد رزینی و پلیمری هستند، مقاومت خیلی بالایی ندارند و در صورت وارد آمدن فشار بر آنها می توانند دچار آسیب و ساییدگی شوند ؛ بنابراین باید از گاز زدن خوردنی های سفت و سخت از قبیل سیب ، هویج، یخ و همچنین شکستن آجیل و تخمه اجتناب شود.
- در فواصل زمانی توصیه شده به منظور بررسی و معاینه دندان ها حتما به دندانپزشک مراجعه کنید.
تعویض کامپوزیت دندان
برای برداشتن و یا تعویض کامپوزیت دندان نمی توان زمان دقیقی را تعیین کرد تا هنگامی که کامپوزیت دندان دچار مشکل و آسیب شود.
در صورت نیاز ، دندانپزشک به آسانی و بدون وارد کردن هر گونه آسیب می تواند نسبت به تعویض کامپوزیت دندان اقدام کند.
طول عمر کامپوزیت دندان
کامپوزیت ونیر جزء یکی از با دوام ترین و ماندگار ترین درمان های زیبایی دندانپزشکی محسوب می شوند.
کامپوزیت هایی که اخیرا مورد استفاده قرار می گیرند، به دلیل به کارگیری تکنولوژی نانو در آنها فاقد تخلخل بوده که از شدت رنگ پذیری آنها کاسته و علاوه بر آن بسیار مقاوم بوده و موجب شده طول عمر این کامپوزیت ها بالاتر رود.
اما ممکن است با گذشت زمان تغییر رنگ داده و یا اینکه آسیب ببیند.
فاکتورهای متعددی در طول عمر کامپوزیت دندان موثرند.کیفیت کامپوزیت استفاده شده، عادت های رفتاری و غذایی فرد، رعایت بهداشت و نحوه انجام مراقبت های پس از درمان از جمله این عوامل تاثیر گذار هستند.
بهتر است فرد بعد از استفاده از این روش در درمان دندان خود، به منظور معاینه دوره ای در زمان های توصیه شده (معمولا هر 6 ماه یک بار) به دندانپزشک زیبایی خود مراجعه نماید؛ چون امکان دارد کامپوزیت ها به ترمیم نیاز داشته باشند که با مراجعه به موقع می توانید نسبت به ترمیم و درمان اقدام کنید.
درصورتی که بنا به هردلیلی دندان دچار آسیب و صدمه شد و یا تغییر رنگ پیدا کرد می توان نسبت به تعویض و یا ترمیم کامپوزیت اقدام نمود.
بهتر است بدانید که طول عمر کامپوزیت رابطهی بسیار مستقیمی با مراقبتهای فردی و رعایت بهداشت دهان و دندان دارد.
همچنین انجام ندادن بعضی اعمال مانند گاز زدن ته دیگ و غذاهای سفت و جویدن یخ به طور بسیار چشمگیری بر روی طول عمر دندان تاثیر مستقیم دارد و به طول عمر کامپوزیت دندان اضافه میکند.
لازم به ذکر است که اگر کامپوزیت دندان دچار پوسیدگی یا پریدگی شود به راحتی توسط پزشک قابل ترمیم میباشد و جای هیچگونه نگرانی را ندارد.
در حالت کلی بهتر است بدانید که میزان ماندگاری کامپوزیت دندان بسیار زیاد میباشد و با رعایت آنچه که گفته شد کامپوزیت تا بیش از 10 سال میتواند عمر کند.
معایب کامپوزیت دندان
- گاهی اوقات به دلایلی از جمله انجام ندادن مراقبت های لازم و یا پایین بودن کیفیت کامپوزیت لازم است نسبت به تعویض کامپوزیت اقدام کرد.
- میزان براقیت و درخشندگی در بعضی از کامپوزیت ها کمتر است اما می توان روش هایی را برای افزایش براقیت و درخشندگی به کار برد.
- بعد از انجام کامپوزیت ، به مسائل بهداشتی و رفتاری بیشتر باید توجه کرد .
- از دیگر معایب کامپوزیت دندان به احتمال ایجاد لک و تغییر رنگ در کامپوزیت ها می توان اشاره نمود که البته با انجام پولیش دندان می توان نسبت به برطرف کردن آنها اقدام کرد.
عوارض کامپوزیت دندان
به دلیل ویژگی های کامپوزیت و عدم نیاز به تراش دادن دندان ها این روش زیبایی تقریبا عوارضی نداشته مگر اینکه فرد، مراقبت های لازم را انجام نداده باشد و یا از کامپوزیت به صورت ناصحیح استفاده شود.
عوارض کامپوزیت دندان در صورتی که از کامپوزیت به صورت ناصحیح استفاده شود عبارت است از: تخریب دندان ، لق شدگی ، سایش، آسیب به لثه و مشکلاتی در مفصل فک
در صورت مشاهده تورم در لثه به دندانپزشک خود مراجعه نمایید تا اقدامات درمانی لازم انجام شود.
همانطور که میدانید هر عملی دارای یکسری عوارض جانبی میباشد که کامپوزیت کردن دندان نیز از این امر مستثنی نیست.
اما به جرات میتوان گفت در صورتی که برای درمان به یک پزشک متخصص و ماهر مراجعه کنید و دندانپزشک از بهترین نوع کامپوزیت برای درمان دندانهای شما استفاده کند هیچ عارضه جانبی را به دنبال نخواهد داشت.
از آنجایی که این درمان بدون تراش انجام میگیرد تقریبا روشی بی ضرر و بدون خطر به شمار میآید.
لازم به ذکر است استفاده از کامپوزیت دندان دارای مزیتهای بسیار زیادی میباشد. بهتر است بدانید که این روش در طرح لبخند بسیار پرکاربرد و قابل استفاده میباشد و به دندان بیمار هیچ گونه آسیبی و صدمهای را نمیرساند.
از دیگر مزیتهای قابل توجه این روش درمانی این است که ماده آن غیر قابل حل میباشد. همچنین در صورت کمبود آب در بدن این ماده هیچ گونه حساسیتی را نشان نمیدهد. ازهمه مهمتراستفاده از آن از لحاظ اقتصادی بسیارمقرون به صرفه میباشد.
همچنین برای مشاهده تاثیر کامپوزیت دندان بر روی دندانها و چهره یکی از بهترین راهها مشاهده فیلم کامپوزیت کردن دندان است، که این فیلمها در سایتهای گوناگون موجود و قابل مشاهده میباشند، با مشاهدهی این فیلمها میتوان به خوبی و به صورت مستقیم با مراحل انجام این کار آشنا شد و از نزدیک شاهد تاثیر شگفت انگیز این روش بر روی چهره و زیبا شدن لبخند و طراحی دندانها باشید.
در این فیلمها شاهد این هستید که دندانپزشک زیبایی دندانها را به صورت منظمی و با تبحر خاصی صیقل میدهد و بخشی از دندان را بدون اینکه کوچکترین آسیب و صدمهایی به دندان برسد به صورت خیلی کم تراش میدهند.
سپس این مواد خمیری که از رزین ساخته شده است به وسیله تابش نور بر روی دندانها قرار میدهند.
مزایای استفاده از کامپوزیت دندان
شاید برای افرادی که می خواهند از این روش برای زیبایی دندان های خود استفاده کنند، این سوال پیش بیاید که استفاده از کامپوزیت دندان خوبه؟
آیا روش کارآمد و مفیدی می تواند باشد؟
برای یافتن پاسخ سوال خود می توانید مزایای استفاده از کامپوزیت دندان را که در ادامه به آن اشاره می کنیم مطالعه بفرمایید.
- در این روش چون دندان ها تراش داده نمی شوند و در صورت نیاز به تراش دادن دندان، این کار در اندازه خیلی کم انجام می شود (در حدود 0.3 میلیمتر) ، به دندان (مینا و عاج) آسیب وارد نمی شود.
- در صورتی که کامپوزیت آسیب ببیند، قابلیت ترمیم دارد .
- ترمیم کامپوزیت به آسانی و در مدت زمان کوتاه امکان پذیر است.
- در حین انجام کار به استفاده از داروی بی حسی نیازی نیست ، مگر در موارد خاص و دندان های حساس .
- از استحکام و مقاومت بیشتری نسبت به لمینیت(لامینیت) برخوردار است.
- شکل و فرم ظاهری آن مشابه دندان طبیعی است.
- به دلیل عدم نیاز به لابراتوار، علاوه بر صرفه جویی در هزینه و زمان، خطای انسانی کاهش می یابد.
هزینه کامپوزیت دندان
قیمت کامپوزیت دندان متغییر بوده و به عوامل متعددی بستگی دارد.
بهتر است بدانید که هزینه کامپوزیت دندان به عواملی مختلفی بستگی دارد، این هزینه به میزان درصد آسیب دیدگی دندان بیمار وابسته است، در واقع میتوان گفت مقدار آسیب دیدگی دندان میزان درمان مورد نیاز بیمار را به طور واضح مشخص میکند.
همچنین در تعیین هزینه کامپوزیت دندان عواملی مانند تجربه ، سابقه و دستمزد دندانپزشک، تعداد دندانهای تحت درمان، نوع برند مواد مصرفی، لابراتوار و جلسات معاینه دارای تاثیر بسیار چشمگیری میباشند همچنین منطقه جغرافیایی و زمان استفاده از این روش برای درمان نیز در هزینه کامپوزیت دندان بیتاثیر نیست.
اما در حالت کلی قیمت کامپوزیت دندان مبلغی متغییر است و معمولا در یک یا دو جلسه توسط دندانپزشک انجام میشود .
میزان تخصص، مهارت و تجربه دندانپزشک، کیفیت کامپوزیت استفاده شده، میزان مشکلات دندان از جمله خرابی و پوسیدگی و… ، منطقه و مکان کلینیک و مطب دندانپزشکی و تعداد دندان هایی که نیازمند درمان هستند ؛ همگی در هزینه کامپوزیت دندان تاثیر گذارند.
برای اطلاع از قیمت بروز و دقیق کامپوزیت دندان بهتر است ، ابتدا به دندانپزشک با دریافت نوبت از دندانپزشکی یزدی زاده از شرایط سلامت دندان و در مورد سازگاری کامپوزیت با دندانهای خود اطلاع پیدا کنید.
همچنین میتوانید سوالات خود را در مورد دهان و دندان در صفحه سوالات دهان و دندان بپرسید و یا با گذاشتن نظر در همین صفحه به اطلاعات بیشتری در مورد کامپوزیت دست یابید.
بهترین مارک کامپوزیت دندان
لازم به ذکر است که کامپوزیت دندان از لحاظ کیفیت مانند مواد دیگر دارای بهترین و بدترین نوع میباشد. بهتر است بدانید که در بین برندهای گوناگون کامپوزیت دندان کامپوزیتهای آمریکایی، ژاپنی و آلمانی از بهترین نوع کامپوزیتها به شمار میآیند.
لازم به ذکر است که قیمت این کامپوزیتها بسیار متفاوت میباشد اما این تفاوت قیمت از لحاظ کیفیت نمیتوان تفاوت چشمگیری را بین آنها به وجود بیاورد.
انواع کامپوزیت دندان
همانطور که میدانیم کامپوزیت دندان دارای انواع متفاوتی میباشد. کامپوزیت دندان ماکروفیل یا درشت دانه یکی از اولین نوع کامپوزیت میباشد که حاوی ذراتی از 10 میکرومتر تا 50 میکرومتر میباشد.
از معایب این نوع کامپوزیت دندان میتوان به این اشاره داشت که پولیش سطح ترمیم به وسیله آنها بسیار سخت و دشوار است، اما در مقابل این نقص و عیب آن جالب است بدانید که از مقاومت بسیار بالای برخوردار میباشد.
همچنین کامپوزیت دندان میکروفیل یا ریز دانه یک نوع کامپوزیت دندان است که در اواخر دهه 70 میلادی وارد دنیای دندانپزشکی شده است و به صورت گسترده مورد استفاده دندانپزشکان قرار گرفته است.
بهتر است بدانید این نوع کامپوزیت دندان دارای ذراتی کوچکتر از 100 نانومتر میباشد. لازم به ذکر است که این ذرات برای افزایش بار فیلر طراحی شدهاند اما فعلا برای استفاده دندانهای عقبی مناسب نیستند زیرا هنوز به مقاومت کافی برای این کار نرسیدهاند.
از مزیتهای این نوع کامپوزیت دندان میتوان به سهولت پولیش و صاف بودن سطح ترمیم اشاره کرد.
یکی دیگر از انواع کامپوزیت دندان کامپوزیت هیبرید، میکرو هیبرید و نانو هیبرید است. بهتر است بدانید که این نوع کامپوزیتهای دندان ذراتی در محدوده 10 تا 50 میکرومتر و همچنین ذراتی در اندازه حدود 40 نانومتر دارند.
همچنین نانو هیبریدها ومیکرو هیبرید ها هر دو در گروه کامپوزیتهای هیبرید قرار گرفتهاند و محدوده اندازه ذرات این مواد کمتر از 100 نانومتر تا بیش از یک میکرومتر است.
یکی از مزیتهای قابل توجه آنها این است که مقاومت آنها در مقابل ساییدگی افزایش یافته و از استحکام بالاتری برخوردار میباشند.
اما یکی از معایب این نوع کامپوزیتهای دندان این است که به علت فرآیند استهلاک رزین بین ذرات تخریب میشود که این امر باعث میشود در طول زمان زیبایی خود را از دست بدهند و در زیبایی چهره و لبخند بیمار تاثیر منفی را به دنبال داشته باشند.
نانو کامپوزیت دندان یکی دیگر از انواع کامپوزیت دندان میباشد که بیشتر برای بر طرف ساختن مشکلات هیبریدی ساخته شده است. بهتر است بدانید که اندازه ذرات در نانو کامپوزیت دندان ، 20 نانومتر میباشد.
از مزیتهای این نوع کامپوزیت دندان میتوان به این اشاره داشت که ذرات نانو در کنار هم قرار میگیرند و خوشه نانو را تشکیل میدهند که به طور چشمگیری باعث افزایش مقاومت مواد میشوند.
و در طول زمان اگر یک نانو ذره از این خوشه جدا شود فضای خالی آن اصلا با چشمان غیر مسلح دیده نمیشود و به هیچ وجه احساس نمیشود. و از همه مهمتر به دلیل استحکام و مقاومت بالایی که دارد برای دندانهای عقبی قابل استفاده و پر کاربرد میباشد.
لازم به ذکر است که دندانپزشکان علاوه بر اندازه کامپوزیت باید به موارد دیگری نیز توجه کند برای مثال موقعی که ناحیه بزرگی از دندانهای عقبی ترمیم می شوند استفاده از نانو کامپوزیت دندان با لایههای دو میلیمتری بسیار بهتر و راحتتر از پرکردن باک فیل میباشد.
یکی دیگر از مزیتهای نانو کامپوزیت غیر تودهای انتخاب رنگ میباشد زیرا در این حالت میتوان به راحتی طیفی وسیعی از رنگها را انتخاب کرد.
بیشتر بخوانید: انواع لمینت دندان
6 دیدگاه دربارهٔ «کامپوزیت دندان چیست؟»
مطالب بی نظیر بود
شما همیشه امیدوارم کننده صحبت می کنید و این خیلی خوبه
میتونیم توی سایت شما مطلب بنویسیم؟
aaaaliii bood
لطفا آدرستون رو برای بنده ارسال کنین بنده ارسال کنین
afarin matlab khobi bood