هشدار!
تمامی خطوط ثابت کلینیک مینوسا قطع می باشد، تا اطلاع ثانوی با شماره های 09125170722 و 091960006537 تماس بگیرید.

انجام زیبایی و ایمپلنت از 1,500,000 تومان

 ایمپلنت چه عوارضی دارد ( عوارض ایمپلنت دندان )

ایمپلنت دندان چه عوارضی دارد؟

ایمپلنت دندان یک پایه فلزی است که با جراحی به استخوان فک متصل بیمار می شود تا از پروتز مصنوعی حمایت کند. مانند هر روش درمانی دیگر ین روش درمانی نیز مشکلاتی دارد که ما در این نوشته عوارض ایمپلنت دندان را بررسی می کنیم. پس از قرار گرفتن ایمپلنت در محل، دندانپزشک یا جراح دهان و دندان ، پروتز دندان را قرار می دهد.

ایمپلنت دندان درصد موفقیت بالایی دارد، اما در برخی از افراد با شکست مواجه می شوند. این میزان شکست حدود 5 تا 10 درصد تخمین زده می شود و می تواند مدت کوتاهی پس از عمل کاشت ایمپلنت دندان و یا ماه ها یا سال ها بعد رخ دهد. نکاتی که باید در مورد شکست و عوارض ایمپلنت دندان بدانید:

ایمپلنت دندان

عوارض ایمپلنت دندان که بر موفقیت ایمپلنت دندان تاثیر گذار است

عوامل زیادی می توانند بر موفقیت ایمپلنت دندان تاثیر بگذارند. برخی از این عوامل به شرح زیر است:

1. بیماری های لثه فعال :

لثه سالم معیار مهمی برای جراحی ایمپلنت دندان است.  ، استفاده از این روش درمانی برای افراد مبتلا به بیماری های لثه فعال مناسب نیست ، زیرا این بیماری باعث ایجاد عوارض ایمپلنت دندان می شود. بیماری لثه عفونتی است که می تواند به لثه و استخوان فک آسیب برساند. عفونت درمان نشده می تواند در اطراف ایمپلنت ایجاد شود. قبل از ساخت ایمپلنت باید برای درمان بیماری لثه با دندانپزشک مشورت شود.

2. سیگار کشیدن :

سیگار کشیدن همچنین می تواند باعث عوارض ایمپلنت دندان شود، زیرا جریان خون به لثه ها را محدود می کند و روند بهبودی را کند می کند. مطالعات نشان می دهد که میزان شکست ایمپلنت دندان در افراد سیگاری تا 20 درصد بیشتراست. اگرچه سیگار کشیدن به این معنی نیست که شما برای ایمپلنت دندان مناسب نیستید، اما بهتر است یک هفته قبل از کاشت دندان سیگار را ترک کنید و حداقل تا دو ماه پس از ایمپلنت سیگار نکشید.

3. استخوان فک ضعیف:

بدون استخوان فک سالم و کافی، جراح نمی تواند ایمپلنت را در فک قرار دهد. از دست دادن استخوان می تواند به دلیل پوکی استخوان رخ دهد و این وضعیت زمانی ایجاد می شود که تراکم استخوان کاهش یابد. در این بیماری ، استخوان ها شکننده می شوند و خطر شکستگی افزایش می یابد. بیماری شدید لثه همچنین می تواند باعث آسیب دیدن استخوان فک شود. تمامی موارد ذکر شده که بر سلامتی استخوان فک تاثیر گذار است ، باعث شکل گیری عوارض ایمپلنت دندان می شود.

4. شرایط و سوابق پزشکی:

در صورت تشخیص بیماری خودایمنی یا شرایطی مانند آرتریت روماتوئید و دیابت که باعث می شود بدن دیرتر بهبود یابد، امکان ایجاد عوارض ایمپلنت دندان و شکست در روند درمان شود. بهبودی سریع می تواند از یکپارچگی استخوان و عوارض ایمپلنت دندان ، جلوگیری کند. استفاده از برخی داروها نیز می تواند منجر به شکست در ایمپلنت دندان شود. به همین دلیل، بسیار اهمیت دارد که داروهای مورد استفاده (داروهای تجویزی و بدون نسخه) را به کلینیک دندانپزشکی که قصد کاشت در آنجا را دارید، اطلاع دهید.

در سال 2016، محققان دانشگاه مک گیل دریافتند که داروهای سوزش می توانند مقدار رشد استخوان را کاهش دهند و در نتیجه بر نحوه اتصال ایمپلنت به استخوان فک تأثیر بگذارند. همچنین در سال 2016، محققان دانشگاه بوفالو نتایج مشابهی را در بین افرادی که داروهای ضد افسردگی مصرف می‌کنند، گزارش کردند.

5. مراقبت ضعیف از دندان:

رعایت بهداشت دهان و دندان پس از ایمپلنت دندان نیز بر میزان موفقیت جراحی تأثیر می گذارد. اگر محدودیت‌هایی وجود داشته باشد که بر دامنه حرکتی تأثیر می‌گذارد یا اگر بر تمیز کردن کامل دندان‌ها تأثیر بگذارد، ممکن است کاندیدای مناسبی برای ایمپلنت دندان نباشید.

6. متخصص و جراح بی تجربه:

تمامی متخصصان مهارت یکسانی ندارند و یک جراح بی تجربه می تواند باعث شکست ایمپلنت دندان شود. یک جراح با تجربه می داند که از چند ایمپلنت برای حمایت از پروتز دندان استفاده کند. این مهم است زیرا مقدار نامناسب ایمپلنت دندان می تواند فشار بی موردی بر ایمپلنت وارد کند و باعث از کار افتادن آن شود. همچنین، همکاری با جراح متخصص می تواند از ترومای ایتروژنیک که با فعالیت دندانپزشک به بافت پریودنتال آسیب می زند، جلوگیری کند. کلینیک دندانپزشکی مینوسا با به کار گیری متخصصان با تجربه در زمینه ایمپلنت دندان از بروز چنین عوارضی در ایمپلنت دندان جلوگیری می کند.

بیشتر بخوانید: ایمپلنت دنان راه‌حلی برای درمان بی دندانی

 

ایمپلنت دندان

برنامه ریزی قبل از جراحی ایمپلنت دندان

برنامه ریزی مناسب توسط جراح مستلزم آن است که پزشک معاینه کامل برای ارزیابی سلامت لثه و استخوان فک را انجام دهد. اشعه ایکس دندان در مورد سلامت کلی دهان اطلاعاتی را ارائه می دهد. برنامه ریزی همچنین شامل بررسی دقیق و کامل سابقه پزشکی بیمار است. این شامل هر گونه شرایط پزشکی و داروهای مصرف شده می شود. در صورت عدم برنامه ریزی مناسب، جراح ممکن است کاشت دندان را انجام دهد حتی اگر گزینه مناسبی برای فرد نباشد. در این شرایط ایجاد اخلال در روند درمان و عوارض ایمپلنت دندان بسیار متداول است.

این می تواند باعث قرارگیری نادرست ایمپلنت و استرس در ایمپلنت دندان شود. این فشار نامناسب باعث رشد باکتری های هوازی می شود که می تواند باعث تشکیل عفونت یا آبسه شود. برنامه ریزی دقیق همچنین نحوه شناسایی مشکلات و عوارض ایمپلنت دندان را راحت تر می کند. به عنوان مثال، برای اطمینان از موفقیت آمیز بودن ایمپلنت، ممکن است نیاز به لیفت سینوس باشد. هنگامی که به دنبال یک جراح با تجربه هستید، با دوستان یا اعضای خانواده خود که ایمپلنت دندان انجام داده اند صحبت کنید و از آنها مشاوره بگیرید. و یا می توانید به مقاله معرفی بهترین دندانپزشک در کرج مراجعه کنید.

آیا ایمپلنت عوارض دارد

شکست و عوارض ایمپلنت دندان در کوتاه مدت

مشکلات یا عوارض ایمپلنت دندان می تواند در مدت کوتاهی یا سال ها پس از عمل رخ دهد. شکست زودرس ایمپلنت دندان در سه تا چهار ماه اول رخ می دهد. لازم به ذکر است که پس از جراحی مقداری درد یا ناراحتی را تجربه خواهید کرد که می تواند با داروهای مسکن این درد را کنترل کرد. اگر درد بعد از پنج تا هفت روز کاهش نیافت، باید با جراح خود تماس بگیرید. در حالی که درد و تورم پس از جراحی کاشت دندان بسیار شایع است، باید عوارض ایمپلنت دندان را نیز در بگیریم. این عوارض به شرح زیر است:

1. عفونت در محل کاشت دندان:

عفونت ممکن است در حین یا بعد از جراحی ایجاد شود. عوامل خطر عفونت عبارتند از ابتلا به بیماری خودایمنی، سیگار کشیدن و بهداشت نامناسب دهان و دندان.

2. حرکت ایمپلنت:

حرکت ایمپلنت زمانی رخ می دهد که ایمپلنت دندانی پس از پروتز اورژانسی ناپایدار باشد. به طور معمول، تا زمانی که ایمپلنت دندان به درستی با استخوان فک ادغام نشود، پروتز قرار داده نمی شود. اما گاهی اوقات جراح بلافاصله پس از کاشت پروتز دندان را انجام می دهد. این روش نیاز به مراجعه کمتری به پزشک دارد، اما می‌تواند استرس بیشتری را روی ایمپلنت وارد کند و منجر به شکست و هوارض ایمپلنت دندان شود.

3. حمایت ضعیف از طرف استخوان فک:

عوارض ایمپلنت دندان در کوتاه مدت زمانی رخ می دهد که استخوان کافی برای ایمپلنت دندان وجود نداشته باشد. بدون استخوان کافی، ایمپلنت نمی تواند با استخوان فک ترکیب شود.

4. واکنش آلرژیک:

اگر به آلیاژ تیتانیوم، حساسیت دارید، ممکن است دچار آلرژی شوید. علائم آلرژی شامل تورم، از دست دادن حس چشایی و شاید احساس سوزن سوزن شدن روی لثه باشد.

فعالیت ها و عادت ها نیز تاثیر دارند. پیروی از دستورالعمل های بعد از عمل جراح برای کاهش خطر و عوارض ایمپلنت دندان ضروری است. ممکن است مصرف غذاهای نرم و رعایت بهداشت دهان و دندان تا زمان بهبودی توصیه شود.

عوارض بلند مدت ایمپلنت دندان

جراحی ایمپلنت دندان ممکن است با شکست مواجه شود و عوارض آن سال ها بعد رخ دهد. برخی از عوارض بلند مدت ایمپلنت دندان به شرح زیر است:

  • هنگامی که جراح ایمپلنت دندان را خیلی نزدیک به عصب قرار می دهد، آسیب عصبی یا بافتی ممکن است رخ دهد. علائم آسیب عصبی شامل بی حسی یا سوزن سوزن شدن زبان، لب ها، لثه ها یا صورت است.
  • رد جسم خارجی توسط بدن بیمار. این مشکل زمانی اتفاق می افتد که بدن ایمپلنت را پس می زند. علائم رد شامل افزایش درد، تورم و تب در محل ایمپلنت است.
  • ایمپلنت دندانی که در فک بالا قرار می گیرد ممکن است وارد حفره سینوسی شود.
  • آسیب به ناحیه اطراف ایمپلنت دندان می تواند باعث شل شدن ایمپلنت و از کار افتادن آن شود.

برای به حداقل رساندن احتمال بروز مشکلات درازمدت، باید بهداشت دهان و دندان را حفظ کرد و ایمپلنت و لثه ها را سالم نگه داشت. مسواک زدن و نخ دندان کشیدن باید حداقل دو بار در روز انجام شود. همچنین شستشوی دهان با دهانشویه و مراجعه منظم به دندانپزشک برای انجام معاینات معمول ضروری است.

عوارض ایمپلنت دندان چیست؟

  • مشکل در جویدن
  • التهاب لثه
  • عقب نشینی لثه ها
  • افزایش تورم
  • لق شدن ایمپلنت یا دندان جایگزین شده
  • درد یا ناراحتی شدید

بیشتر بخوانید: همه چیز درباره قیمت ایمپلنت دندان در کلینیک شبانه روزی دندانپزشکی مینوسا در میرداماد

نگهداری پیشگیرانه از ایمپلنت دندان

اگرچه برخی از عوارض ایمپلنت دندان قابل پیشگیری نیستند، اما می توان اقداماتی را برای کاهش خطر انجام داد:

  • ایمپلنت های دندانی باید تحت مراقبت مناسب قرار گیرند. باید هر روز مسواک زد، نخ دندان کشید و از دهان شویه استفاده کرد.
  • هر شش ماه یکبار توسط دندانپزشک معاینه شوید.
  • سیگار کشیدن باید متوقف شود.
  • مصرف کلسیم باید برای حمایت از استخوان ها افزایش یابد. مواد غذایی غنی از کلسیم مانند شیر، ماست، کلم بروکلی، پرتقال و پنیر بخورید.
  • برای درمان دندان قروچه باید از محافظ های دهان استفاده کنید.
  • باید از عاداتی که به دندان آسیب می رساند، اجتناب کرد (خوردن یخ و شکر)

روش های درمانی جایگزین ایمپلنت دندان

بریج دندان:

این یک وسیله مصنوعی ثابت است که برای پر کردن حفره های دندان از دست رفته استفاده می شود. بریج دندان ممکن است برای نوجوانانی که استخوان هایشان در حال رشد است مناسب باشد.

پروتز جزئی متحرک:

پروتز جزئی متحرک یک جایگزین متحرک برای دندان های از دست رفته است و جایگزین ارزان قیمت تری نسبت به ایمپلنت دندان است. با پروتز پارسیل، یک یا چند دندان جایگزین دندان طبیعی می شود. هنگامی که تمام دندان ها از دست رفته اند، پروتز کامل مورد نیاز است.

ایمپلنت دندان درصد موفقیت بالایی دارد، اما ممکن است به دلایل مختلف با شکست مواجه شوند. داشتن اطلاعات کافی در ارتباط با عوارض ایمپلنت دندان بسیار حائز اهمیت است تا بتوان گام های موثری برای افزایش احتمال موفقیت برداشت. این شامل جستجوی برای هرگونه مشکل در لثه یا استخوان فک قبل از جراحی، انتخاب یک جراح مجرب و رعایت بهداشت دهان و دندان قبل و بعد از جراحی است.

6 پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

برای رزرو نوبت کافیست اطلاعات خود را وارد نمایید تا همکاران ما در سریع ترین زمان ممکن با شما تماس حاصل کنند.
فرم درخواست نوبت