عقب نشینی لثه هنگامی اتفاق می افتد که لبه بافت لثه اطراف دندان ها آسیب دیده باشد یا جمع شود. در این بیماری دندان یا ریشه دندان در معرض دید قرار می گیرد و تجمع باکتری ها را تسهیل می کند. در صورت عدم درمان ، بافت حمایت کننده و ساختار ریشه دندان آسیب جدی می بیند و منجر به از دست دادن دندان می شود.
این بیماری یک مشکل شایع دندانپزشکی می باشد. اکثر افراد متوجه نیستند که دچار این بیماری می باشند زیرا این روند به آرامی پیشرفت می کند. اولین علامت عقب نشینی لثه معمولاً حساسیت دندان ها می باشد ، یا وقتی متوجه می شوید دندان بیش از حد طبیعی دیده می شود. به طور معمول ، یک شکاف کوچک ممکن است در نزدیکی خط لثه احساس شود. عقب نشینی لثه چیزی نیست که بخواهید از آن چشم پوشی کنید. اگر فکر می کنید لثه های شما در حال عقب نشینی است ، قطعاً باید با دندانپزشک خود تماس بگیرید. روش های درمانی وجود دارد که می تواند لثه را ترمیم کرده و از آسیب بیشتر جلوگیری کند.
برای کسب اطلاعات بیشتر با مینوسا تماس بگیرید.
چرا لثه ها عقب نشینی می کنند؟
عوامل مختلفی می توانند باعث عقب رفتن لثه های شما می شوند:
بیماری های پریودنتال:
عفونت های باکتریایی لثه باعث می شود که بافت لثه و استخوان نگهدارنده دندان های شما از بین می برند. بیماری پریودنتال علت اصلی عقب نشینی لثه می باشد.
تاثیر ژنتیک بر عقب نشینی لثه
ژن برخی از افراد ممکن است باعث شود تا بیشتر در معرض بیماری لثه قرار گیرند. مطالعات نشان می دهد که 30٪ از افراد ممکن است مستعد ابتلا به بیماری های لثه به دلیل ارثی باشند ، مهم نیست که چقدر از دندان های خود مراقبت می کنند.
مسواک زدن محکم دندان ها و عقب نشینی لثه ها
اگر دندان های خود را خیلی محکم یا نامناسب مسواک بزنید ، می تواند باعث فرسایش مینای دندان و عقب نشینی لثه ها شود.
عدم مراقبت از لثه
مسواک زدن ، استفاده از نخ دندان و شستشو با دهان شویه ضد باکتریایی باعث می شود پلاک دندان تشکیل نشود. تارتار یک ماده محکم می باشد که بین دندان های شما تشکیل می شود و فقط با جرمگیری و بروساژ می توان آن را از بین برد. می تواند باعث عقب نشینی لثه شود.
نقش تغییرات هورمونی در عقب نشینی لثه در دندان
نوسانات هورمونی زنانه در طول زندگی ، مانند بلوغ ، بارداری و یائسگی ، می تواند لثه ها را حساس تر کند و لثه ها را آسیب پذیرتر کند.
استعمال دخانیات و عقب نشینی لثه
مصرف کنندگان دخانیات به احتمال زیاد پلاک های چسبنده ای بر روی دندان های خود دارند که برداشتن آن دشوار است. این پلاک ها می تواند باعث فرسایش لثه ها شود.
دندان قروچه و ساییدن دندان
ساییدن دندان ها می تواند نیروی زیادی به دندان وارد کند و باعث عقب رفتن لثه ها شود.
دندان های کج یا نامرتب
وقتی دندان ها تراز نباشند، می توان نیروی زیادی به لثه ها و استخوان فک وارد کند و باعث عقب رفتن لثه ها شود.
پیرسینگ لب یا زبان
جواهرات استفاده شده در پیرسینگ می تواند به لثه آسیب برساند.
عقب نشینی لثه چگونه درمان می شود؟
عقب نشینی خفیف لثه توسط دندانپزشک شما با جرمگیری کامل ناحیه آسیب دیده قابل درمان است. طی جرم گیری دندان و بروساژ ریشه، پلاک و تارتار رسوب شده بر روی دندان ها و سطح ریشه زیر خط لثه با دقت برداشته می شود و ریشه در معرض دید صاف می شود تا از تجمع مجدد باکتری جلوگیری کند. همچنین ممکن است برای از بین بردن باکتری های مضر باقی مانده ، آنتی بیوتیک تجویز شود.
اگر به دلیل از بین رفتن بیش از حد استخوان فک، عقب نشینی لثه شما با جرم گیری قابل درمان نباشد ، برای ترمیم آسیب های ناشی از عقب نشینی لثه ممکن است نیاز به جراحی لثه باشد.
از چه نوع روش های جراحی در درمان عقب نشینی لثه استفاده می شود؟
از روش های جراحی زیر برای درمان عقب نشینی لثه استفاده می شود:
جرم گیری فلپ باز و بروساژ ریشه
در این روش ، دندانپزشک یا پریودنتیست (پزشک لثه) بافت لثه آسیب دیده را به عقب هدایت می کند ، باکتری های مضر را از روی ریشه های شما خارج می کند و سپس بافت لثه را محکم در جای خود بر روی ریشه دندان ثابت می کند.
بازسازی استخوان فک
اگر استخوان پشتیبان دندان های شما در اثر عقب نشینی لثه آسیب دیده باشد ، ممکن است روشی برای بازسازی استخوان و بافت از دست رفته توصیه شود. در این روش دندانپزشک بافت لثه را جمع کرده و باکتری ها را از بین می برد. در مرحله بعد ، یک ماده احیا کننده مانند غشا ، بافت پیوندی یا پروتئین محرک بافت استفاده می شود تا بدن شما را ترمیم کند تا استخوان و بافت موجود در آن ناحیه بازسازی شود. پس از قرار دادن ماده احیا کننده ، بافت لثه بر روی ریشه دندان یا دندان ها ثابت می شود.
پیوند بافت لثه
انواع مختلفی از روش های پیوند بافت لثه وجود دارد ، اما بیشترین استفاده از پیوند بافت همبند می باشد. در این روش ، یک فلپ پوستی از سقف دهان (کام) شما بریده می شود و از زیر فلپ برداشته می شود ، که به آن بافت پیوندی زیر اپیتلیال گفته می شود. سپس به بافت لثه اطراف ریشه بخیه زده می شود. بعد از اینکه بافت گرافت از زیر فلپ برداشته شد ، فلپ دوباره بخیه زده می شود. گاهی اوقات ، اگر بافت لثه کافی در اطراف دندان ها آسیب دیده وجود داشته باشید ، دندانپزشک ممکن است لثه را در نزدیکی دندان قرار دهد و نمی تواند بافت را از کام خارج کند.
چگونه می توانم از عقب نشینی لثه جلوگیری کنم؟
بهترین راه برای جلوگیری از این بیماری ، مراقبت مناسب از بهداشت دهان و دندان می باشد. دندان های خود را روزانه مسواک بزنید و نخ دندان بکشید و حداقل سالی دو بار به دندانپزشک یا پریودنتیست مراجعه کنید. اگر دچار بیماری می باشید ، دندانپزشک شما توصیه می کند ، بیشتر اوقات به کلینیک مراجعه کند. همیشه از مسواک با موی نرم استفاده کنید و از دندانپزشک بخواهید روش صحیح مسواک زدن را به شما آموزش دهد. اگر درمان نامناسب دندان دلیل عقب نشینی لثه شما است ، در مورد چگونگی رفع مشکل با دندانپزشک صحبت کنید. راه های دیگر جلوگیری از این بیکاری عبارتند از:
- اگر سیگار می کشید ، سیگار را ترک کنید.
- رژیم غذایی متعادل و سالمی داشته باشید.
- تغییرات دهان و دندان خود را بررسی کنید.
6 دیدگاه دربارهٔ «عقب نشینی لثه چیست و چگونه درمان می شود؟»
مطالب بیشتری بنویسین لطفا
مطالب بی نظیر بود
قیمت مشاورتون چقدره؟
حرف نداری
مطلب خوبی بود همکار گرامی
مطلب به درد بخوری بود