Logo

اصلی ترین دلایل درد بعد از پر کردن دندان چیست؟

درد دندان های مجاور

احتمالا برای شما نیز پیش آمده است که بعد از پر کردن دندان احساس درد داشته باشید. اگرچه درد حاصل از پر کردن دندان درد شایعی نیست، اما این احتمال وجود دارد که در روزهای اول درجاتی از درد را در دندان پر شده احساس نمایید. شایان ذکر است که این درد گاهی تا روزها و هفته ها نیز ادامه می یابد. در حقیقت تداوم درد به منزله این است که شما به مداخله درمانی بیشتری نیاز دارید. به طور معمول مداخله درمانی می تواند شامل ترمیم، تعویض، عصب کشی یا اجرای کف بندی دندان پر شده باشد. خوب است بدانید که دلایل درد بعد از پر کردن دندان مختلف است و مهم این است که در اسرع وقت نزد دندانپزشک بروید تا علت درد را تشخیص داده و برای درمان به موقع آن اقدام نماید.

بر همین اساس در این مقاله قصد داریم به اصلی ترین دلایل درد بعد از پر کردن دندان بپردازیم. بنابراین تا انتهای این مطلب همراه ما باشید.

آیا احساس درد بعد از پر کردن دندان طبیعی است؟

هرگاه هنگام خوردن غذا، نوشیدن نوشیدنی های سرد و مسواک زدن در دندان های خود احساس درد داشتید، بهتر است در اسرع وقت به دندانپزشک مراجعه کنید، چرا که این احتمال وجود دارد که دندان های شما دچار پوسیدگی شده باشد. بهتر است بدانید که عدم توجه به درد دندان می تواند میزان پوسیدگی را افزایش دهد و در بسیاری موارد با کشیدن دندان همراه باشد. به طور معمول پوسیدگی دندان ها منجر به ایجاد سوراخی عمیق در دندان ها می شود. در چنین شرایطی پزشک اقدام به پر نمودن سوراخ ایجاد شده در دندان می نماید تا مشکلات ناشی از مسواک زدن، خوردن و نوشیدن فرد برطرف گردد. قسمت پوسیده دندان های فرد در زمان پر کردن تخلیه شده و توسط مواد مخصوصی پر می شود. این پروسه چیزی در حدود 15 دقیقه زمان می برد.

با این حال بسیاری از افراد نگران درد ناشی از پر کردن دندان می باشند. در حقیقت این سؤال ذهن بسیاری از افراد را به خود مشغول کرده که آیا احساس درد بعد از پر کردن دندان طبیعی است؟ بهتر است بدانید یکی از مهم ترین دلایل درد بعد از پر کردن دندان، ایجاد مشکل در ترمیم دندان می باشد. در حالت عادی پر کردن دندان با درد خاصی همراه نیست و پزشک به منظور کاهش درد از بی حسی موضعی استفاده می کند. البته زمانی که پوسیدگی به عاج دندان سرایت نکند معمولا از بی حسی استفاده نمی شود. هم چنین این احتمال وجود دارد که چند روز بعد از پر کردن دندان هنگام مسواک زدن، خوردن یا نوشیدن مواد غذایی گرم یا سرد دندان های شما دچار حساسیت شوند. چنانچه این درد بعد از چند روز تداوم یابد، می بایست در اسرع وقت به دندانپزشک مراجعه نمایید.

شایع ترین دلایل درد بعد از پر کردن دندان چیست؟

خوب است بدانید که فرآیند پر کردن دندان اغلب بدون درد بوده و تحت بی حسی موضعی صورت می گیرد. با این حال در بسیاری موارد شاهد ایجاد درد و حساسیت بعد از پر کردن دندان می باشیم. توجه داشته باشید که احساس درد بعد از پر کردن دندان تا 4 روز طبیعی است، اما اگر بیشتر از این مدت طول بکشد، برای مراجعه به دندانپزشک خود درنگ نکنید. به طور کلی دلایل درد بعد از پر کردن دندان بسیار محدود و در اغلب موارد شناخته شده می باشند. برخی از مهم ترین دلایل درد بعد از پر کردن دندان عبارتند از:

علت درد بعد از پر کردن دندان

واکنش آلرژیک به مواد پر کننده

یکی از شایع ترین دلایل درد بعد از پر کردن دندان، واکنش آلرژیک به مواد پر کننده می باشد. در بسیاری موارد حساسیت بیمار به یکی از مواد پر کننده دندان با علائمی نظیر ضایعات ریز روی لثه، خارش، درد و … همراه است. تنها راه حل درمان این درد، برداشتن مواد پر کننده فعلی و جایگزین کردن آن با ماده دیگری می باشد.

حساسیت دندان

در حقیقت در بیشتر موارد دندانی که به تازگی پر شده است، نسبت به مسواک زدن، خوردن یا نوشیدن مواد غذایی گرم و سرد واکنش نشان می دهد. در صورتی که درد ایجاد شده به دلیل حساسیت دندان باشد، جای نگرانی وجود نداشته و این درد ظرف چند روز به طور کامل از بین می رود.

درد ارجاعی

گاهی ممکن است درد دندان های مجاور به دندان پر کرده سرایت نماید که اصطلاحا به آن درد ارجاعی گفته می شود. این بدان معناست که سیگنال های درد دندان های مجاور بر دندان های پر شده تأثیر گذاشته و منجر به درد می شود. به طور معمول درد ارجاعی طی چند هفته برطرف شده و نیاز به اقدام خاصی ندارد، اما اگر احساس درد بیشتر از 4 هفته طول بکشد، نیازمند مراجعه به دندانپزشک می باشد.

درد دندان های مجاور

عدم تطابق مواد پر کننده با دندان

یکی از مهم ترین دلایل درد بعد از پر کردن دندان، عدم تطابق مواد پر کننده با دندان می باشد. توجه داشته باشید چنانچه مواد پر کننده دندان به طور مناسب در سوراخ و حفره ایجاد شده در دندان قرار نگیرند، به ایجاد شکافی غیر قابل رؤیت بین دندان و مواد پر کننده منجر می شوند. در چنین شرایطی نخستین احساسی که تجربه خواهید کرد، درد دندان می باشد. این احتمال نیز وجود دارد که شکاف ایجاد شده بین دندان و مواد پر کننده راه را برای ورود باکتری ها به قسمت داخلی دندان باز کنند. ورود باکتری ها باعث عفونت دندان ها و در نهایت التهاب پالپ دندان می شوند.

انجام لمینت دندان در دندانپزشکی مینوسا با استفاده از بروزترین تجهیزات روز

التهاب پالپ دندان

منظور از پالپ دندان قسمت نرم دندان می باشد که داخل کانال ریشه و زیر عاج دندان واقع شده است. از آن جایی که پالپ محل بافت های حیاتی و زنده دندان می باشد، عفونت و التهاب پالپ دندان با درد شدیدی همراه است. متأسفانه امکان دارد دندانپزشک پیش از برداشتن پوسیدگی، اقدام به پر کردن دندان نماید. در چنین شرایطی پوسیدگی تا قسمت پالپ دندان گسترش یافته و منجر به عفونت و التهاب خواهد شد.

مراقبت ها و توصیه های لازم بعد از پر کردن دندان باید به چه شکل باشد؟

چنانچه به تازگی دندان خود را ترمیم کرده اید، بهتر است مدتی منتظر بمانید تا درد شما خود به خود بهبود یابد. به منظور کاهش درد و تسریع روند بهبودی می توانید از توصیه های زیر کمک بگیرید:

  • تا چند روز از مصرف مواد اسیدی نظیر ماست، آب مرکبات مرکبات، لبنیات ترش و نوشیدنی های الکلی اجتناب کنید.
  • تا چند روز بعد از پر کردن دندان از مصرف غذاهای خیلی سرد یا خیلی گرم خودداری کنید.
  • از جویدن غذا با دندان پر شده جدا خودداری کنید.
  • به طور موقت مصرف مواد غذایی سفت و سخت را کنار بگذارید.
  • دندان های خود را به آرامی و با حرکات نرم مسواک بزنید و از نخ دندان استفاده کنید.
  • به منظور ضدعفونی کردن دهان خود از دهانشویه های طبیعی نظیر محلول آب نمک استفاده کنید. این محلول به تسکین درد ناشی از پر کردن دندان کمک می کند.

در کلینیک شبانه روزی دندانپزشکی مینوسا می توانید به صورت 24 ساعته از کلیه خدمات این مجموعه استفاده نمایید.

همین الان وقت معاینه رایگان بگیر!

خدمات مینوسا :

ارسال مشخصات:

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

برای رزرو نوبت کافیست اطلاعات خود را وارد نمایید تا همکاران ما در سریع ترین زمان ممکن با شما تماس حاصل کنند.
فرم درخواست نوبت دندانپزشکی