علائم حساسیت به تیتانیوم و پس زدن ایمپلنت دندان چیست؟ در این مقاله می خواهیم به بررسی یکی از مشکلاتی که باید قبل از کاشت دندان به آن توجه کنید، بپردازیم. حساس شدن بدن به فلز تیتانیوم می تواند با ایجاد نشانه های مختلفی همراه شود که به بیمار و روند درمانی کاشت دندان آسیب وارد می کند. همچنین پس زدن ایمپلنت نیز مشکلی است که با عدم جوش خوردن استخوان با قطعه ایمپلنت ایجاد می شود. در ادامه با ما باشید تا به موضوع حساسیت به ایمپلنت دندان و نیز علائم آن بیشتر بپردازیم.
حساسیت به تیتانیوم ایمپلنت چیست؟
دانستن علائم حساسیت به تیتانیوم و پس زدن ایمپلنت دندانی می تواند به شما کمک کند تا بتوانید از بدتر شدن وضعیت دندان ها و نقص درمان کاشت دندان جلوگیری کنید. دندان ها یکی از مهم ترین اجزای بدن هستند که همواره باید به حفظ و سلامتی آنها اهمیت بدهیم. زمانی که یک دندان را از دست بدهید، لازم است برای جایگزین کردن آن اقدام نمایید که این کار می تواند به روش های مختلفی انجام شود. یکی از بهترین راهکارها که شاید بتوان آن را اصلی ترین روش برای جایگزین کردن دندان ها درنظر گرفته، ایمپلنت است.
هرچند روند درمان با ایمپلنت در غالب موارد موفقیت آمیز است، اما لازم است همه افراد به علائم حساسیت به تیتانیوم و پس زدن ایمپلنت دندانی توجه کنند تا از شکست خوردن روند درمانی جلوگیری نمایند. یکی از مهم ترین مشکلات در این بخش، حساسیت به ایمپلنت تیتانیومی است.
تیتانیوم ماده ای است که برای ساخت اباتمنت و فیکسچر ساخته می شود. این ماده به جهت استحکام، سازگاری با بدن (تا 95 درصد)، عمر و ماندگاری بالایی که دارد، قادر است برای جایگزین شدن دندان به کار رفته و به عنوان بهترین فلز در عمل کاشت دندان شناخته می شود. با این حال، مشکلی که در این بخش دامنگیر شما خواهد شد، ایجاد حساسیت در دهان است. این مشکل می تواند به دلایل مختلفی رخ دهد که در ادامه می خواهیم به بررسی و واکاوی بیشتر آن بپردازیم.
علائم حساسیت به تیتانیوم و پس زدن ایمپلنت دندانی
رخ دادن علائم حساسیت به تیتانیوم و پس زدن ایمپلنت دندانی ناشی از واکنش آلرژیک بدن شما است. این مدل وقایع بیشتر در هنگام تعویض مفصل، پرسینگ بدن و ترمیم دندان ها رخ می دهند. در این صورت سیستم دفاعی بدن می تواند با شناسایی هجوم مواد خارجی، منجر به بروز علائمی گردد که فرد به فرد متفاوت خواهد بود. اما پیش از آنکه افراد بخواهند عمل ایمپلنت دندانی را انجام دهند، می بایست با علائمی که ممکن است رخ دهد آشنا شوند.
علامت های حساسیت به تیتانیوم در ایمپلنت چیست؟
شناختن علائم حساسیت به تیتانیوم و پس زدن ایمپلنت دندانی برای هر بیمار موردنیاز است. چراکه می توانید با مشاهده آن، به سرعت پزشک را در جریان قرار داده و از نقص عملیات کاشت دندان جلوگیری کنید. برخی از مهم ترین علائم آن عبارتند از کهیر و خارش شدید، درد و خونریزی لثه، اگزما، تورم لثه و دندان ها، تحلیل رفتن استخوان فک، کهیر و خارش، عفونت و التهاب که می تواند در بخش های اطراف محل کاشت و در لثه ها رخ دهد.
ممکن است این واکنش ها در برخی از افراد به صورت درد و خستگی نیز رخ دهند که به مرور بیشتر شده و تا چند ماه ادامه یابد. وارد شدن فلز تیتانیومی می تواند یونهای آن را در بافتهای دهان و نیز غدد لنفاوی متمرکز کرده و منجر به ایجاد تغییر رنگ شود. اصولا فلزات از طریق آزاد کردن گرانول های ماستوسیت و بازوفیل می تواند حساسیت را ایجاد نماید. با توجه به این علائم، بنابراین مهم است تا قبل از انجام عمل ابتدا با علائم حساسیت به تیتانیوم و پس زدن ایمپلنت دندانی آشنا شده و نیز تست آلرژی به ایمپلنت تیتانیوم انجام شود.
پس زدن ایمپلنت دندان ها و علائم آن
جوش خوردن ایمپلنت با استخوان فک بسیار مهم است و می بایست طی یک پروسه بیولوژیکی انجام شود. اگر استخوان در اطراف این قطعه به درستی رشد ننماید، منجر به تحرک استخوان شده و می بایست توسط متخصص ایمپلنت طی جلسات درمانی تشخیص داده شود. یکی دیگر از علائم حساسیت به تیتانیوم و پس زدن ایمپلنت دندانی درد، عفونت و نیز تورم است که می تواند با تحلیل استخوان های اطراف همراه باشد. در صورتی که پس زدن ایمپلنت دندان رخ دهد، می توان از روش های درمانی مختلفی مانند پیوند زدن استفاده کرد که پروسه درمانی طولانی تر خواهد شد.
کلینیک شبانه رزوی دندانپزشکی مینوسا آماده ارائه خدمات دندانپزشکی به صورت 24 ساعته
سوالات متداول علائم حساسیت به تیتانیوم و پس زدن ایمپلنت دندانی
در انتهای این مقاله راجع به پرسش های متداول در مورد علائم حساسیت به تیتانیوم و پس زدن ایمپلنت دندانی نیز می توان گفت:
• آیا استفاده از تیتانیوم برای درمان مشکلات دندان و جایگزین کردن آن ایمن است؟
همانطور که در ابتدای مقاله نیز گفتیم، تا 95 درصد سازگاری با بدن انسان ها برای این ماده گزارش شده است. با این حال برخی از مطالعات نشان داده اند که استفاده از آن می تواند بسته به ناحیه محل کاشت، مشکلاتی را ایجاد نماید. احتمال رخ دادن این مشکل در زمان پروتز درمانی نیز بیشتر است. بنابراین باید پیش از عمل، حساسیت بدن به آن سنجیده شود.
• فلزات سازگار برای بدن انسان ها کدامند؟
متداول ترین فلزاتی که می توان از آن به عنوان پروتز دندانی استفاده نمود عبارتند از: کبالت، کروم، تیتانیوم و نیز فولاد ضد زنگ. شما می توانید از این فلزات به عنوان مواد ارتوپدی و یا ایمپلنت دندانی استفاده کنید.
• چرا از آلیاژهای تیتانیومی برای ایمپلنت استفاده می شود؟
در کنار سازگاری خوب این فلز، این نوع مواد می توانند با استخوان های فک به خوبی جوش خورده و پیوند زده شوند. شما می توانید این عمل را طی فرآیندی به نام اسئواینتگریشن انجام دهید. از سوی دیگر، طی یک آزمایش با 1500 نفر جامعه آماری، نتیجه آن شد که واکنش آلرژیک برای کمتر از 10 درصد آن ها رخ داده است.
• بهترین جایگزین برای ایمپلنت های تیتانیومی دندان چیست؟
با توجه به مواردی که در بخش قبل راجع به علائم حساسیت به تیتانیوم و پس زدن ایمپلنت دندانی بیان کردیم، برای افرادی که به دنبال یک جایگزین هستند، باید به ایمپلنت های سرامیکی اشاره کرد. این مواد می توانند از اکسید زیرکونیوم ساخته شده و تست آلرژی مناسب تری داشته باشند.