Logo

دلایل بوی بد دهان چیست؟ برای درمان آن چه کار می‌توانید بکنید؟

بوی بد دهان

تقریباً همه هر چند وقت یکبار بوی بد دهان را تجربه می کنند. اما برای برخی از افراد بوی بد دهان یک مشکل مزمن است و به سختی راه حلی برای آن پیدا می کنند. بر اساس نشریه مینوسا یک تحقق اعلام کرده است که حدود 30 درصد از مردم از بوی بد دهان شکایت دارند. بوی بد معمولاً بعد از یک وعده غذایی تند یا بعد از بیدار شدن از خواب در صبح بوجود می آید. از دیگر دلایل بوی دهان می توان به استفاده از برخی نوشیدنی ها از جمله نوشیدنی های الکلی یا قهوه  و تنباکو اشاره کرد.

برخی از افراد ممکن است از بوی بد دهان خود آگاه نباشند و زمانی که از یکی از اقوام، دوستان یا همکار خود در مورد آن مطلع می شوند، ممکن است ناراحتی و خجالت را تجربه کنند. در موارد شدید، بوی بد می تواند بر روابط شخصی و کیفیت زندگی فرد تأثیر منفی بگذارد.

کلینیک دندانپزشکی شبانه روزی مینوسا در تهران ارائه دهنده تمامی خدمات مربوط به سلامت و زیبایی دهان و دندان می باشد.

بوی بد دهان صبحگاهی

بوی بد مداوم می تواند هم از داخل و هم از خارج دهان نشات بگیرد. بوی بد دهان معمولاً توسط باکتری های موجود در دندان ها و مواد زائد روی زبان ایجاد می شود. بنابراین تعجب آور نیست که بیشتر موارد بوی بد دهان با بهداشت نامناسب دهان، بیماری های لثه مانند التهاب لثه و پریودنتیت و خشکی دهان همراه است، وضعیتی که در آن غدد بزاقی شما نمی توانند بزاق کافی برای مرطوب نگه داشتن دهان شما تولید کنند. مراجعه به دندانپزشک می تواند به رد بیماری پریودنتال و شناسایی  دیگر مشکلات دهان و دندان که ممکن است در ایجاد بوی بد موثر باشد کمک کند.

عفونت های تنفسی مانند ورم لوزه، سینوزیت یا برونشیت و برخی بیماری های گوارشی ممکن است موثر در بوی بد دهان باشند. بیماری کبدی یا کلیوی حاد و دیابت کنترل نشده نیز می تواند باعث بوی بد دهان شوند. در این موارد، فرد احتمالاً علائم قابل توجهی فراتر از بوی  را تجربه می کند و باید به دنبال مراقبت های دندان پزشکی باشد.

ترس از بوی بد دهان واقعی است و علیرغم اطمینان پزشک به شما این احساس می تواند ادامه یابد.

فردی که از بوی بد شکایت می کند ممکن است ابتدا توسط یک دندان پزشک مراقبت های اولیه (PCP) مورد ارزیابی قرار گیرد. دندان پزشک با یک تاریخچه پزشکی و دندانپزشکی کامل و معاینه دهان شروع می کند. برای تایید وجود بوی بد، می توان با اندازه گیری شدت بوی بد دهان در مقیاس از پیش تعریف شده و با استفاده از ابزارهایی برای تشخیص ترکیبات خاص مربوط به بوی بد، آزمایشاتی را انجام داد.

بیشتر افراد مبتلا به بوی بد دهان شواهدی از مشکلات دندانی یا لثه ای دارند و می بایست به دندانپزشک مراجعه کنند. زمانی که یک مشکل پزشکی زمینه ای نیاز به توجه داشته باشد، ملاقات با سایر متخصصان پزشکی توصیه می شود.

نکاتی برای درمان بوی بد دهان

در اینجا چند نکته مفید برای بهبود بوی بد دهان آورده شده است:

  1. دندان های خود را حداقل دو بار در روز بعد از غذا با خمیر دندان حاوی فلوراید مسواک بزنید.
  2. از کشیدن تنباکو و جویدن محصولات مبتنی بر تنباکو خودداری کنید.
  3. قبل از رفتن به رختخواب با دهانشویه بدون الکل بشویید و غرغره کنید.

اگر خشکی دهان دارید، مطمئن شوید که در طول روز به اندازه کافی مایعات می نوشید و از مواد مرطوب کننده بدون نسخه مانند اسپری خشک دهان، شستشو یا ژل مرطوب کننده دهان خشک استفاده کنید. اگر هیچ بهبودی مشاهده نکردید، ممکن است بخواهید برای ویزیت با یک متخصص برنامه ریزی کنید. پزشکان دهان و دندان مینوسا مراقبت های جامعی را از جمله بیماری های مخاطی، اختلالات غدد بزاقی، شرایط درد دهان و صورت و عوارض مشکلات و بیماری ها دندانی  را ارائه می دهند.

به طور منظم به دندانپزشک خود مراجعه کنید. به یاد داشته باشید، برای ویزیت با متخصصان مینوسا اینجا کلیک کنید.

عوارض بوی بد دهان چیست؟

علائم بوی بد مداوم شامل بو یا طعم نامطبوع در دهان، خشکی دهان یا پوشش سفید روی زبان است. درمان های بوی بد عبارتند از:

  1. بهداشت مناسب دندان
  2. دهانشویه
  3. آدامس های بدون قند
  4. ترک سیگار
  5. تغییر عادات بد و نادرست بهداشتی روزانه

بوی بد دهان

آیا بوی بد می تواند بر سلامتی شما تأثیر بگذارد؟

بوی بد مداوم یا طعم بد دهان ممکن است علامت هشدار دهنده بیماری لثه (پریودنتال) باشد. بیماری لثه در اثر تجمع پلاک روی دندان ها ایجاد می شود. باکتری ها باعث ایجاد سموم می شوند که لثه ها را تحریک می کنند. اگر بیماری لثه بدون درمان ادامه یابد، می تواند به لثه و استخوان فک آسیب برساند.

چگونه بوی بد دهان را رفع می کنید؟

برای کاهش یا جلوگیری از بوی بد دهان:

  1. بعد از غذا مسواک بزنید. یک مسواک را در محل کار خود نگه دارید تا بعد از غذا از آن استفاده کنید.
  2. حدأقل یکبار در روز از نخ دندان استفاده کنید.
  3. زبانت را مسواک بزن
  4. پروتزها یا وسایل دندانپزشکی را تمیز کنید.
  5. از خشکی دهان خودداری کنید.
  6. رژیم غذایی خود را تنظیم کنید.
  7. به طور مرتب یک مسواک جدید تهیه کنید.
  8. معاینات منظم دندانپزشکی را برنامه ریزی کنید.

چگونه بفهمم که بوی بد دهان دارم؟

فردی که مدام در دهانش مزه بدی دارد احتمالا بوی بد دهان دارد. همچنین فردی که روکش سفید روی زبان خود دارد، یا فردی که سیگار می کشد، از خشکی دهان رنج می برد یا مشکلاتی در دستگاه گوارش یا تنفس دارد. این علائم و عوامل خطر معمولاً دلالت بر بوی بد دهان مزمن دارند.

آیا بوی بد دهان می تواند از معده باشد؟

GERD یا ریفلاکس – بوی بد دهان می تواند نشانه ای از بیماری ریفلاکس معده یا ریفلاکس باشد. اگر تمایل به سوزش سر دل یا ریفلاکس دارید، بوی بد دهان شما می تواند مربوط به اسید اضافی تولید شده توسط دستگاه گوارش شما باشد. این اسیدها می توانند بوی ترش داشته باشند و بر تنفس شما تأثیر بگذارند.

آیا بوی بد از زبان می آید؟

هالیتوز بیشتر توسط باکتری های تولید کننده گوگرد ایجاد می شود که به طور معمول در سطح زبان و در گلو زندگی می کنند. گاهی اوقات، این باکتری ها با سرعت بسیار بالایی شروع به تجزیه پروتئین ها می کنند و ترکیبات گوگرد فرار بدبو (VSC) از پشت زبان و گلو آزاد می شوند.

آیا همه نفس صبحگاهی دارند؟

همه تا حدودی بوی بد دهان صبحگاهی دارند. دلیل ساده این است: هنگام خواب، دهان شما خشک می شود. هنگامی که دهان شما خشک می شود، باکتری های تولید کننده بو تکثیر می شوند.

آیا بوی بد دائمی است؟

چگونه بهداشت نامناسب دندان باعث بوی بد دهان می شود اولین قدم برای خلاص شدن از شر بوی بد دهان این است که بفهمید چه چیزی باعث بوی بد دهان می شود. بهداشت نامناسب دندان شایع ترین علت بوی بد دهان است.

همین الان وقت معاینه رایگان بگیر!

خدمات مینوسا :

ارسال مشخصات:

6 دیدگاه دربارهٔ «دلایل بوی بد دهان چیست؟ برای درمان آن چه کار می‌توانید بکنید؟»

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

برای رزرو نوبت کافیست اطلاعات خود را وارد نمایید تا همکاران ما در سریع ترین زمان ممکن با شما تماس حاصل کنند.
فرم درخواست نوبت دندانپزشکی