اختلال نعوظ یا ED، فقدان توانایی برای دستیابی یا حفظ نعوظ به مدت کافی در حین فعالیت جنسی است. ED یک مشکل رایج است که تقریباً ۵۰ درصد مردان بالای ۴۰ سال دچار این مشکل میشوند. در حالی که علل دقیق اختلال نعوظ بهطور کامل شناخته نشده است، محققان بر این باور هستند که چند عامل بسیار مهم در بروز این مشکل نقش دارند. این عوامل شامل فشار خون بالا، کلسترول بالا، چاقی و دیابت میشود. اخیراً، محققان شروع به بررسی ارتباط بیماری پریودنتال و اختلال نعوظ کردهاند.
در یک مطالعه که در ژورنال پزشکی جنسی منتشر شد، محققان دریافتند که مردان مبتلا به بیماری پریودنتال نسبت به افراد بدون این بیماری، بیشتر در معرض ابتلا به اختلال نعوظ قرار دارند. این مطالعه شامل تقریباً ۱۰۰۰ مرد بود که از نظر ارتباط بیماری پریودنتال و اختلال نعوظ مورد ارزیابی قرار گرفتند. محققان دریافتند مردان مبتلا به بیماری پریودنتال شدید، سه برابر بیشتر از افراد بدون این بیماری، در معرض اختلال نعوظ هستند.
مطالعه دیگری که در ژورنال پریودنتولوژی منتشر شد، نتایج مشابهی را نشان داد. این مطالعه شامل بیش از ۴۰۰ مرد بود که از نظر ارتباط بیماری پریودنتال و اختلال نعوظ مورد ارزیابی قرار گرفتند. محققان دریافتند که مردان مبتلا به بیماری پریودنتال، بیشتر از افراد بدون بیماری به اختلال نعوظ مبتلا میشوند و شدت بیماری پریودنتال با شدت اختلال نعوظ ارتباط مستقیم دارد.
محققان هنوز بهطور دقیق، علل این ارتباط را کشف نکردهاند. نظریهای وجود دارد که میگوید التهاب ناشی از بیماری پریودنتال ممکن است رگهای خونی را تحت تأثیر قرار داده و منجر به کاهش جریان خون به آلت تناسلی شود. نظریه دیگری میگوید که باکتریهای مرتبط با بیماری پریودنتال ممکن است وارد جریان خون شده و باعث التهاب در رگهای خونی شوند که منجر به اختلال نعوظ میشود.
نتایج مطالعات انجامشده در مورد ارتباط بیماری پریودنتال و اختلال نعوظ
دندانپزشکان مطالعات بسیاری روی ارتباط بین اختلال نعوظ و بهداشت ضعیف دهان انجام دادهاند. دادههای ارائهشده توسط محققان نشان میدهند که ۵۳ درصد از بیماران مرد مبتلا به اختلال نعوظ، مبتلا به بیماری مزمن لثه بودهاند. این مطالعه نشان داد که ارتباط زیادی بین بیماری پریودنتال و اختلال نعوظ در مردان وجود دارد.
درباره جراحی تخصصی دندان عقل بیشتر بخوانید.
این مطالعه روی ۸۲ مرد بدون بیماری لثه و ۸۰ مرد مبتلا به بیماری مزمن پریودنتیت انجام شد. توجه داشته باشید که برای رد عامل سنی، این تحقیق به مردان بین ۳۰ تا ۴۰ سال محدود شده بود. از آنجایی که سیگار کشیدن یکی دیگر از عوامل ایجادکننده اختلال نعوظ است، محققان اطمینان حاصل کردند که هیچ یک از افراد، سیگاری نیستند.
محققان تمام تلاش خود را برای بررسی ارتباط با سایر عوامل مانند BMI، وضعیت تحصیلات و حتی درآمد خانوار انجام دادند. متأسفانه، دادههای جمعآوریشده از ارتباط بیماری پریودنتال و اختلال نعوظ پشتیبانی میکنند.
مطالعه دیگری توسط مرکز کنترل بیماریها نشان میدهد که از بین تمام آمریکاییهای ۳۰ ساله و بالاتر، ۵۰ درصد از جمعیت به نوعی بیماری لثه مبتلا هستند و ۵۶ درصد از آنها مرد هستند.
مسواکزدن و نخ دندانکشیدن را شروع کنید
تا اینجای مطلب دریافتیم که بیماری پریودنتال میتواند باعث بروز اختلال نعوظ در مردان شود؛ اما چطور میتوان از بروز چنین مشکلاتی جلوگیری کرد؟ مطالعات علمی نشان میدهند که مسواکزدن و نخ دندانکشیدن منظم میتواند به مردان کمک کند. با توجه به مجله پزشکی جنسی، مردانی که از اختلال نعوظ رنج میبرند، سه برابر بیشتر از مردانی که اختلال نعوظ ندارند، در معرض بیماری لثه قرار دارند.
درباره لمینیت سرامیکی دندان بیشتر بخوانید.
ارتباط بیماری پریودنتال و اختلال نعوظ
طبق گفته محققان، در حالی که دهان و اندامهای تناسلی از هم فاصله زیادی دارند، آنها توسط منبع خون به هم مرتبط هستند. التهاب بخشی از پاسخ بدن ما به عوامل بیماریزا است. بنابراین، فرد مبتلا به بیماری لثه باید در اسرع وقت، این مشکل را درمان کند.
یکی از اولین نشانههای بیماری لثه، خونریزی بافت لثه است. شروع تجمع باکتری باعث تورم میشود، زیرا سلولهای ایمنی تلاش میکنند باکتریها را نابود کنند. با این حال، برخی از باکتریها میتوانند وارد جریان خون شده و رگهای خونی را از بین ببرند.
اختلال نعوظ بهدلیل اختلال در گردش خون در آلت تناسلی ایجاد میشود. بنابراین، بیماری لثه میتواند بهطور قطع با این وضعیت مرتبط باشد: بهخصوص در افراد مسن!
پیشگیری کلید اصلی است!
طبق گفته محققین، یکی از بهترین راهها برای پیشگیری از بیماری پریودنتال، اولویتدادن به سلامت دهان و دندان شما است. این بدین معنی است که حداقل دو بار در سال به کلینیک دندان پزشکی معتبر مراجعه کنید، دو بار در روز مسواک بزنید و همزمان از نخ دندان استفاده کنید.
تغییر رنگ لثه، درد، خونریزی و التهاب از نشانههای بیماری لثه است. این مشکل باید فوراً درمان شود تا از طیف وسیعی از شرایط سیستمیک، از جمله اختلال نعوظ جلوگیری به عمل آید، لازم به ذکر است مشکلات لثه در برخی موارد در اثر کامپوزیت دندان و یا ایمپلنت میباشد، نگران نباشید و با مراجعه به دندانپزشک از بروز این مشکلات جلوگیری کنید.
دندانپزشکان مجرب به بیماران میگویند که در صورت مشاهده علائم بیماری لثه، فوراً یک قرار ملاقات با پزشک تعیین کنند.
بدین ترتیب میتوان گفت که اختلال نعوظ قابل پیشگیری است. تنها کافی است مراقب سلامت دهان و دندان خود باشید.
نحوه پیشگیری و درمان بیماری پریودنتال
همانطور که گفتیم، بهترین راه برای پیشگیری از بیماری پریودنتال، رعایت بهداشت دهان و دندان است: از جمله مسواکزدن دو بار در روز با خمیر دندان حاوی فلوراید و نخ دندانکشیدن روزانه. معاینات منظم دندانپزشکی و تمیز کردن دندانها نیز مهم است، زیرا میتواند به از بینبردن پلاک و جرم دندان که میتواند منجر به بیماری پریودنتال شود، کمک کند.
اگر بیماری پریودنتال دارید، مهم است که بهدنبال درمان و کمکگرفتن از دندانپزشک یا پریودنتیست باشید تا از ارتباط بیماری پریودنتال و اختلال نعوظ جلوگیری کنید. گزینههای درمانی ممکن است شامل تمیز کردن عمیق و جرمگیری دندان برای از بینبردن پلاک و جرم از زیر خط لثه باشد. در موارد شدید، ممکن است جراحی برای برداشتن بافت عفونی و ترمیم آسیب لازم باشد. برای بهبود بیماری پریودنتال میتوانید با کارشناسان ما در تماس باشید تا راهنماییهای لازم را به شما ارائه داده و یک وقت ویزیت پزشک برایتان تنظیم کنند. بیماری پریودنتال را جدی بگیرید و هرچه سریعتر برای درمان این مشکل اقدام کنید تا دچار بیماریهای دیگر مرتبط با پریودنتال نشوید.
منبع: https://lakefrontfamilydentistry.com/erectile-dysfunction-linked-to-gum-disease/