آدرس:تهران،میرداماد بعداز خیابان دکتر مصدق جنوبی(نفت جنوبی)پلاک258 کلینیک دندانپزشکی مینوسا                  شماره تماس:02126424709

انجام زیبایی و ایمپلنت از 1,500,000 تومان

9 مشکل رایج در دندانپزشکی کودکان

دوران کودکی دورانی پر از ماجراجویی، اکتشاف و رشد است. بسیاری از مشکلات دندانپزشکی کودکان همان مشکلاتی است که بزرگسالان را تحت تأثیر قرار می‌دهد. شرایط دندانی درمان نشده می‌تواند باعث رشد نامناسب دندان شود که منجر به مشکلات جدی‌تری با بزرگ شدن کودک می‌شود. درک مشکلات رایج دندانپزشکی کودکان و علت رخ دادن آنها به شما و فرزندتان کمک می‌کند تا بدانید چگونه از آنها پیشگیری کنید. در ادامه مقاله چند مشکل رایج دندانپزشکی کودکان به همراه نحوه جلوگیری از آنها بررسی شده است.

پوسیدگی دندان در دندانپزشکی کودکان

اکثر کودکان خردسال در مسواک زدن و نخ دندان کشیدن بدون نظارت مهارت ندارند. همراه با این واقعیت که برخی از کودکان ممکن است رژیم غذایی نامناسبی داشته باشند. پوسیدگی دندان می‌تواند به یک مشکل اصلی تبدیل شود. اسید موجود در پلاک اساساً مینای دندان را می خورد و در نهایت دندان را از بین می برد. والدین باید نظارت داشته باشند و به کودکان کمک کنند تا دندان‌های خود را مسواک بزنند تا زمانی که بتوانند به تنهایی مسواک را محکم بگیرند و کنترل کنند. اطمینان از پاک کردن پلاک‌ها، باکتری‌ها و ذرات غذا از روی دندان‌های خود هر روز به جلوگیری از پوسیدگی زودرس دندان‌ها کمک می‌کند.

دندانپزشکی کودکان

 

حساسیت دندان و دندانپزشکی کودکان

دندان‌های حساس یک مشکل دندانی هستند که می‌تواند ناراحت کننده باشد و اغلب تمرکز و روال کودک شما را مختل می‌کند. برخی از موارد مختلفی که می‌تواند باعث ایجاد حساسیت در دندانپزشکی کودکان شما شود عبارت‌اند از:

  1. پوسیدگی دندان
  2. دندان‌های تازه رویش کرده
  3. فرسایش اسیدی و سایش مینای دندان
  4. دندان‌قروچه (براکسیسم)
  5. دندان پر شده ترک خورده
  6. ارتودنسی

در مورد دندان‌های حساس، درمان‌های مختلفی وجود دارد که می‌تواند به کاهش درد و ناراحتی کودک شما کمک کند. اگر حساسیت ناشی از یک مشکل مرتبط با دندان است. باید فوراً به دندانپزشک اطفال خود مراجعه کنید تا از بدتر شدن موضوع جلوگیری کنید.

فوریت های دندانپزشکی کودکان

بچه‌ها ورزش می‌کنند. با خواهر و برادرشان دعوا می‌کنند یا هنگام دوچرخه‌سواری به زمین می‌افتند. این حوادث می‌تواند منجر به ترک خوردن و حتی شکستن دندان شود. این یک مشکل دندانی است که تقریباً در هر زمانی ممکن است رخ دهد. در شرایط شدیدتر، دندان دائمی ممکن است به طور کامل کنده شود. اگر دندان دائمی کودک شما افتاد. فوراً با دندانپزشک اطفال تماس بگیرید تا یک قرار ملاقات اورژانسی داشته باشید. دندان را در یک لیوان شیر، محلول نمکی یا آب تمیز قرار دهید. دندانپزشک کودک ممکن است بتواند دندان دائمی را دوباره در جایش قرار دهد و به آن اجازه دهد تا با کمک یک نگهدارنده دوباره بچسبد.

دندانپزشکی کودکان

 

ژنژیویت و بیماری لثه کودکان

ممکن است فکر کرده باشید که بیماری‌های لثه مشکلات دندانپزشکی کودکان فقط در بزرگسالان دیده می‌شود. متأسفانه این‌طور نیست. التهاب لثه و بیماری لثه می‌تواند در کودکان هم رخ دهد. در واقع بیماری لثه کودکان بسیار شایع است. ژنژیویت پیش ساز بیماری لثه است. اغلب با قرمزی، تورم لثه‌ها و خونریزی خفیف هنگام مسواک زدن یا نخ دندان کشیدن کودک مشخص می‌شود.

احتمال ابتلا به بیماری لثه در کودکانی که بهداشت دهان و دندان ضعیفی دارند، بیشتر است. اغلب شامل درد دهان، تحلیل لثه و تورم می‌شود. در بیشتر موارد، اگر مراقبت‌های بیشتری برای مسواک زدن و نخ دندان کشیدن روزانه صورت می‌گرفت، می‌توان از التهاب لثه و بیماری لثه جلوگیری کرد. در موارد دیگر، دندان‌های کودک شما ممکن است به قدری کج و شلوغ رشد کنند که نتوانند دندان‌های خود را به‌درستی تمیز کنند. در نتیجه التهاب لثه یا بیماری لثه ایجاد می‌شود.

مشکلات ارتودنسی و دندانپزشکی کودکان

کودکان به ندرت و بدون هیچ مداخله‌ای دندان‌های کاملاً صاف دارند. خوشبختانه، درمان‌های ارتودنسی مختلفی وجود دارد که به کودک یا نوجوان شما کمک می‌کند تا با اعتماد به نفس لبخند بزند. مشکلات ارتودنسی اغلب ناشی از ژنتیک است. اندازه و شکل فک در نحوه رشد دندان‌های کودک شما نقش دارد. برخی از مشکلات رایج دندانی که در کودکان مشاهده می‌شود عبارت‌اند از: اوربایت، آندربایت، اپن بایت و مشکلات فاصله.

ایده خوبی است که فرزند خود را برای اولین جلسه ارتودنسی خود در حدود سن هفت یا هشت سالگی قرار دهید. مشکلات ارتودنسی می‌تواند چیزی بیش از یک لبخند کج باشد. شلوغی زیاد و ناهماهنگی دندان‌های کودک شما می‌تواند منجر به مشکلات فک، ترک خوردن دندان‌ها و مسائل بهداشت دهان شود.

مکیدن بیش از حد انگشت شست

بسیاری از نوزادان و کودکان به مکیدن شست و استفاده از پستانک به عنوان وسیله‌ای برای تسکین اضطراب متوسل می‌شوند. تا زمانی که کودک بزرگ‌تر نشود، مکیدن انگشت به یک مشکل دندانپزشکی کودکان تبدیل نمی‌شود. کودک همچنان به این عادت ادامه می‌دهد. مکیدن طولانی شست می‌تواند باعث ایجاد مشکلاتی در نحوه رشد دندان‌های کودک شود. به همین دلیل، والدین نباید اجازه دهند این عادت از مرحله کودک نوپا نیز ادامه یابد.

در اغلب موارد، مکیدن مزمن شست و استفاده از پستانک می‌تواند باعث مشکلی بنام اپن بایت شود. اپن بایت زمانی است که دندان‌های جلوی بالایی با دندان‌های جلویی پایینی به هم نمی‌رسند و حتی زمانی که دهان بسته است، فاصله ایجاد می‌شود. این امر می‌تواند گاز گرفتن و جویدن کودک را دشوار کند و حتی بر گفتار او تأثیر بگذارد.

 

 

اضطراب و فوبیاهای دندانی در دندانپزشکی کودکان

بسیاری از بزرگسالان هنگام مراجعه به دندانپزشک عصبی هستند. بنابراین جای تعجب نیست که کودکان و نوجوانان نیز اغلب از این تجربه می‌ترسند. اضطراب می‌تواند باعث شود که کودک شما را برای معاینه‌های معمول دندانپزشکی و تمیز کردن دندان‌ها به چالش بکشد. همچنین می‌تواند تا بزرگسالی با آن‌ها باقی بماند و سلامت دندان‌هایشان را به روش‌های قابل توجهی تحت تأثیر قرار دهد.

بهترین راه برای مبارزه با اضطراب در کودکان این است که تجربه را آرام، سرگرم کننده و لذت بخش کنید. دندانپزشک کودکانی را انتخاب کنید که تجربه کار با کودکان مضطرب را داشته باشد و روند درستی برای کمک به آنها داشته باشد. علاوه بر این، آموزش اهمیت مراقبت از دندان به کودکان و تبدیل آن به برنامه روتین آنها می‌تواند به تقویت این تصور کمک کند که آنها نباید بترسند.

آسیاب کردن دندان در کودکان

آسیاب کردن غیر ارادی در بیشتر نوزادان و کودکان نوپا دیده می‌شود. کودکان ممکن است به دلیل ایجاد ناراحتی در فک‌هایشان هنگام بیرون آمدن دندان‌های اصلی، دندان‌های خود را به هم فشار دهند. با این حال، کودکان پس از رشد دندان‌های خود این کار را متوقف می‌کنند. اما برخی از کودکان ممکن است به دندان‌قروچه ادامه دهند و در معرض خطر فرسایش مینای دندان خود قرار گیرند. این می‌تواند منجر به پوسیدگی دندان یا حتی دندان حساس شود. مینوسا ارایه دهنده تخصصی دندانپزشکی کودکان.

 

 

بوی بد دهان و دندانپزشکی کودکان

بوی بد دهان که به نام هالیتوز نیز شناخته می‌شود، می‌تواند هر کسی را بدون در نظر گرفتن سن‌ تحت تأثیر قرار دهد. با این حال، بوی بد دهان در کودکان می‌تواند نشان دهنده مشکل ریشه‌ای عمیق‌تر باشد.

هالیتوزیس توسط باکتری‌هایی که در دهان زندگی می‌کنند ایجاد می‌شود. این باکتری‌ها از باقیمانده غذا، مایعات و پلاک تغذیه می‌کنند. در حین خوردن، سولفید هیدروژن تولید می‌کنند که منجر به بوی بد در دهان می‌شود. همانند بزرگسالان، بوی بد دهان در کودکان صبح‌ها، بعد از بیدار شدن از خواب بیشتر دیده می‌شود. در طول شب، باکتری‌ها در دهان تکثیر می‌شوند که منجر به بوی بد دهان در کودکان می‌شود. با این حال، اگر بوی بد دهان کودک شما در طول روز ادامه داشته باشد.

احتمالاً نشان دهنده یک مشکل بزرگ‌تر است. مشکلات لثه، بهداشت نامناسب دهان و خشکی دهان شایع‌ترین عامل ایجاد بوی بد دهان هستند. اما مسائل دیگری مانند سینوزیت مزمن، دیابت، پوسیدگی دندان و مشکلات گوارشی نیز می‌توانند منجر به بوی بد دهان شوند. گاهی اوقات، روشی که دارو در بدن تجزیه می‌شود می‌تواند باعث ایجاد تنفس غیرطبیعی شود. گرفتن خدمات دندانپزشکی کودکان تحت نظر دندانپزشک مناسب بهترین گزینه برای رفع مشکلات رایج دندانی در کودکان است.

بهداشت مناسب دندان بهترین راه برای درمان و پیشگیری از بوی بد دهان است. یک دهان‌شویه آنتی باکتریال ممکن است به کاهش هر گونه بو کمک کند و مسواک زدن زبان می‌تواند به مبارزه با باکتری‌های موجود در دهان کمک کند.

6 دیدگاه دربارهٔ «9 مشکل رایج در دندانپزشکی کودکان»

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

برای رزرو نوبت کافیست اطلاعات خود را وارد نمایید تا همکاران ما در سریع ترین زمان ممکن با شما تماس حاصل کنند.
فرم درخواست نوبت دندانپزشکی