جرم گیری دندان و ریشه یک روش ترمیمی دندانپزشکی است.

بررسی اجمالی: بیماری پریودنتال (پریودنتیت) چیست؟

بیماری پریودنتال ، که به آن پریودنتیت نیز گفته می شود ، یک بیماری التهابی شدید است که لثه ها ، استخوان ها و بافت های اطراف حفره دهان را تحت تأثیر قرار می دهد. اگر دو بار در روز مسواک نمی زنید و یا به طور معمول به تمیز کردن دندان ها نمی پردازید ، پلاک های دندان روی دندان و بین آن کاملا پاک نمی شوند. با گذشت زمان ، این پلاک ها به سخت می شوند و باکتری ها به لثه ها سرایت می کنند. این روند منجر به التهاب لثه (بیماری زودرس لثه) و در نهایت پریودنتیت می شود. وقتی لثه تحریک می شود ، از دندان جدا شده و فضاهای عمیق ایجاد می شود. به این فضاها “جیب های پریودنتال” گفته می شود. تارتار به طور معمول در زیر لثه ، روی پایه دندان ها ، بین لثه ها و روی ریشه دندان قرار دارد.

شایعترین عوامل خطر مرتبط با بیماری پریودنتیت عبارتند از:

عادت های مسواک زدن و نخ دندان ضعیف ، که منجر به تجمع پلاک و تارتار می شود سیگار کشیدن به مدت طولانی تغذیه نامناسب ، مانند خوردن اغلب غذاها و نوشیدنی های شیرین برخی از داروهای فشار خون ، بیماری های قلبی وعروقی ، ذات الریه باکتریایی ، تشنج یا سرکوب کننده سیستم ایمنی دندان های کج ، که باعث می شود پلاک به سختی تمیز شود سابقه خانوادگی پریودنتیت استرس طولانی مدت ، که باعث التهاب می شود

علائم پریودنتیت از خفیف تا شدید متغیر است و می تواند شامل موارد زیر باشد:

لثه های قرمز و متورم التهاب زیر یا اطراف لثه لثه هایی که هنگام تمیز کردن خونریزی می کنند (مانند نخ دندان) دندانهای شل یا لثه ای که از دندان دور می شوند بوی بد دهان ، حتی پس از مسواک زدن چرک بین دندانها و لثه ها نامرتبی ناگهانی دندان یا گزش نادرست روش جرم گیری دندان و ریشه: جرم گیری دندان و ریشه شامل برداشتن پلاک ، تارتار سفت شده و لکه های دندان و ریشه دندان بیمار است. دندانپزشک شما به طور معمول روش کار را به دو قرار ملاقات جدا می کند. در اولین ملاقات ، آنها یک چهارم های فوقانی و پایینی یک طرف دهان شما را تمیز می کنند. سپس دو ربع دیگر در قرار دوم تمیز می شوند.

مراحل جرم گیری دندان و ریشه معمولاً شامل موارد زیر است:

ایجاد بی حسی موضعی

جرم گیری دندان برای کمک به کنترل درد و خونریزی نیاز به بی حسی موضعی دارد که از آن به عنوان داروی تثبیت کننده غشا یاد می شود. بی حسی موضعی متداول ترین نوع بیهوشی است که در طی روشهای دندانپزشکی با تهاجم کمتری استفاده می شود.

در مرحله اول ، دندانپزشک دارو را به دهان شما تزریق کرده و ناحیه تحت درمان را بی حس می کند. سپس ، بعد از حدود پنج دقیقه ، احساس از دست دادن موقتی حس رخ می دهد. شما در تمام مراحل عمل بیدار و هوشیار خواهید بود اما دردی احساس نمی کنید. در حین درمان و بعد از آن ممکن است در ناحیه تزریق حساسیت داشته باشید.

جرم گیری دندان

مرحله دوم در روش انجام جرم گیری زیر لثه است ، این زمانی است که پریودنتیست یا متخصص بهداشت دندان ، پلاک زیر لثه ، بین لثه ها و پایه تاج دندان را برمی دارد.

جرم گیری دندان یا به صورت دستی یا با یک دستگاه اولتراسونیک مانند کالویترون انجام می شود. هر دو روش پلاک را شل کرده و تارتار سفت شده را از بین می برد.

جرم گیری ریشه

عاج ، سمنتوم ، مینا و پالپ دندان چهار ماده اصلی دندان هستند. با ادامه پریودنتیت ، این بیماری به طور معمول به سمنتوم ، عاج یا هر دو آسیب می رساند. جرم گیری ریشه تلاشی برای صاف کردن سطوح ناهموار و از بین بردن باکتری های زیر لثه است.

در طی این روش ، یک دندانپزشک در  زیر لثه پاکسازی می کند تا پلاک و تجمع تارتار را در ریشه دندان هایی که استخوان تحت تأثیر عفونت قرار دارند ، از بین ببرد.

این روش همچنین ممکن است شامل برداشتن یک لایه سطحی کوچک از عاج باشد ، که این لایه دوم دندان است که در زیر مینا ایجاد می شود.

پس از جرم گیری

بعد از اتمام مراحل ، دندانپزشک محل را شستشو می دهد تا باکتری های باقی مانده از بین بروند. سپس برای اطمینان از رشد مناسب بافت به لثه فشار وارد می کنند.

بیماران به طور معمول بعد از عمل درد جزئی را تجربه می کنند. لثه هایی که به طور مناسب ترمیم شوند ، به عنوان یک بافت کاملاً سازگار ، محکم و به شکل طبیعی ظاهر می شوند.

علائم شایع پس از درمان معمولاً طی چند روز برطرف می شود و ممکن است شامل موارد زیر باشد:

خونریزی لثه

لثه تحریک شده

ناراحتی دندان ، مانند حساسیت به مواد گرم ، سرما و قند

تورم و التهاب در اطراف ناحیه تحت درمان

آلرژی به برخی از مواد استفاده شده در طول روش

نکات مراقبت های بعد از جرم گیری

رعایت بهداشت دهان و دندان برای جلوگیری از ایجاد پریودنتیت مزمن ضروری است. پریودنتیت جدی ترین شکل بیماری لثه است که منجر به تحلیل رفتن دائمی استخوان می شود و نمی تواند دوباره رشد کند. بیماری شدید پریودنتال نیز به طور معمول به جراحی تهاجمی نیاز دارد.

برای جلوگیری از نیاز به جراحی ، انجام مراقبت های دهان و دندان در خانه بسیار مهم است. این عادت ها شامل تمیز كردن دندان های خود با مسواك دو بار در روز ، استفاده از فلوراید ، نخ دندان و شستشو با دهانشویه است.

قرار ملاقات های بعد از جرم گیری نیز چند هفته پس از درمان ضروری است. این زمانی است که دندانپزشکان لثه های ترمیمی را بررسی می کنند و اطمینان حاصل می کنند که اندازه جیب های پریودنتال کاهش یافته است. اگر جیب های شما از 3 میلی متر عمیق تر باشد ، ممکن است روش دیگری لازم باشد.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *