اورژانس دندانپزشکی ممکن است در هر زمانی اتفاق بیفتد. هر چه سریعتر برای رفتن به کلینیک دندانپزشکی مراجعه کنید، شانس بیشتری برای نجات دندان وجود خواهد داشت. هنگامی که به دندان، لثه یا هر قسمت دیگری از دهان شما آسیب میبیند، بسیار اهمیت دارد که اجازه دهید به سرعت ناحیه آسیب دیده تحت درمان قرار گیرد. اگرچه ضایعات دهانی همیشه همراه با درد نیستند، اما نباید اورژانس دندانپزشکی را نادیده بگیرید زیرا این مشکلات می توانند باعث از دست دادن دندان شوند.
چند ساعت اول بسیار مهم هستند زیرا این بازه زمانی می تواند بین از دست دادن یا از دست ندادن دندان برای شما تفاوت داشته باشد. بنابراین، در مواقع اورژانس دندانپزشکی چگونه باید عمل کنیم؟
هنگامی که از یک مشکل اورژانسی دندانپزشکی رنج می برید، اولین کاری که باید انجام دهید این است که بلافاصله با کلینیک دندانپزشکی شبانه روزی مینوسا در میرداماد تماس بگیرید تا وضعیت شما بررسی شود. و توصیه های مورد نیاز تا رسیدن شما به کلینیک ارائه شود.
وقتی مورد اورژانسی دندانپزشکی داریم، آیا باید به بیمارستان یا دندانپزشک مراجعه کنم؟
پاسخ بستگی به نوع اورژانس دندانپزشکی شما دارد. قبل از تصمیم گیری، این دو چک لیست را بررسی کنید:
شما باید به بیمارستان مراجعه کنید اگر هر یک از مشکلات زیر را دارید …
هنگامی که شما یک مشکل در ارتباط با اورژانس دندانپزشکی دارید، کاری که باید انجام دهید این است که به بیمارستان یا کلینیک دندانپزشکی شبانه روزی بروید. اورژانس های دندانپزشکی که نیاز به مراقبت فوری پزشکی در بیمارستان دارند عبارتند از:
- آبسه دندان یا عفونتی که بسیار ملتهب است
- مشکل در تنفس یا بلع
- تداوم تب بعد از درمان دندانپزشکی یا جراحی
- شکستگی فک
- آسیب های جدی به بافت های نرم صورت و دهان
در موارد زیر شما باید به دندانپزشک اورژانس مراجعه کنید اگر …
انواع دیگری از موارد اورژانسی دندانپزشکی وجود دارد که چندان تهدید جدی نیستند، اما نیاز به توجه فوری دارند و باید به کلینیک دندانپزشکی مراجعه کنید:
- دندان ترک خورده یا شکسته
- از بین رفتن دندان (از دست دادن کل دندان)
- درد ناشی از پوسیدگی دندان یا آبسه دندان
- و …
در صورت نیاز به اورژانس دندانپزشکی چه اقداماتی باید صورت گیرد؟
حادثه در حین ورزش، تصادف، التهاب، عفونت، دندان درد یا مشکلات دندان عقل و … ، اورژانس های دندانپزشکی غیرقابل پیش بینی و بسیار ناگهانی هستند که می توانند در هر زمانی رخ دهند. در تمامی این موارد بسیار اهمیت دارد که به منظور حفظ سلامت دندان ها، فورا به دندانپزشک شبانه روزی مراجعه کنید.
باید به خاطر داشته باشید که اولین کاری که باید در هنگام اورژانس دندانپزشکی انجام دهید این است که با دندانپزشک خود تماس بگیرید.
به طور خلاصه، اورژانس دندانپزشکی انواع مختلفی دارند. شایع ترین نوع این مشکلات شکستگی یا از دست دادن ناگهانی دندان به دلیل ضربه ، دندان درد و یا موارد مشابه است.
درد شدید دندان
دندان درد شدید شایع ترین مورد در اورژانس دندانپزشکی است. دندان درد در مواقعی که اصلا انتظار آن را ندارید، باعث درد شدید می شود. اگر دندان درد شدید دارید، باید در اسرع وقت به دندانپزشک خود مراجعه کنید تا منشا مشکل را تشخیص دهد. هنگامی که کانون درد و احتمالاً عفونت در کلینیک شبانه روزی مینوسا مشخص شد، بهترین روش درمانی را برای دندان درد شما توصیه می شود.
افتادن دندان دائمی
شما باید دندان افتاده را در سرم، شیر یا در همان دهان خود نگه دارید، زیرا بزاق به مرطوب نگه داشتن آن کمک می کند. اگر به موقع به کلینیک دندانپزشکی مراجعه کنید تا دندانپزشک بتواند با موفقیت دوباره دندان را در جای خود قرار دهد. از این نظر، زمان بسیار اهمیت دارد، ، سرعت عمل، شانس موفقیت را نشان می دهد.
شکستگی دندان یا آسیب به ریشه دندان
در برخی موارد ضربه می تواند به معنای از دست دادن کامل یا جزئی دندان باشد. ضربه به دندان ممکن است باعث شکستگی دندان شما نشود، اما می تواند باعث مرگ عصب دندان شود. در آسیب به ریشه دندان برای جلوگیری از عفونت نیاز به عصب کشی یا کانال ریشه داشته باشید.
گزش شدید لب، زبان یا گونه
محل برش را با یک پارچه مرطوب بپوشانید و کمپرس کنید تا خونریزی متوقف شود. برای کاهش تورم، از یخ استفاده کنید و برای معاینه به دندانپزشک مراجعه کنید.
شایع ترین اورژانس های دندانپزشکی کدامند؟
اورژانس دندانپزشکی، مانند هر اورژانس دیگر، معمولاً در زمانهای غیرمنتظره رخ میدهد.
اورژانس اصلی دندانپزشکی دندان درد است که با مسکن برطرف نمی شود.
آبسه دندان یا بلغم که باعث خفگی می شود. یعنی تجمع چرک روی لثه به دلیل عفونت در دندان. آبسه دندان می تواند باعث درد شدید همراه با عفونت یا تب شود.
ضربه به دندان و شکستگی دندان یک مورد اورژانسی است. هر چه زودتر به دندانپزشک مراجعه کنید، احتمال محافظت از دندان بیشتر می شود.
پرکردگیهای دندانی نیز میتواند شل شده و بیفتند و شکافی بر جای بگذارد که به راحتی توسط باکتریهایی که باعث ایجاد پوسیدگی میشوند کلون میشود.
هنگامی که آسیبی به لثه، لب، گونه یا زبان وارد میشود که باعث خونریزی میشود، توصیه میشود حدود 10 دقیقه روی آن ناحیه با گاز فشار دهید تا خونریزی متوقف شود.
خونریزی که پس از کشیدن دندان یا جراحی ایمپلنت از بین نمی رود. در این شرایط باید گازی را که در ناحیه عمل قرار گرفته است ، فشار دهید.
اورژانس ارتودنسی
بریس های دندانپزشکی ارتودنسی می توانند شل شوند، بیفتند یا بشکنند. در نتیجه می توانند به لثه شما آسیب برسانند. استفاده از موم ارتودنسی می تواند به جلوگیری از گیرکردن سیم شل لثه و آسیب رساندن به شما کمک کند. التهاب و خونریزی مداوم در لثه های اطراف بریس ها نیز باید توسط متخصص ارتودنسی بررسی شود.
اورژانس ایمپلنت دندان
اگر بعد از ایمپلنت دندان درد با مصرف داروی مسکن برطرف نشد، باید به کلینیک دندانپزشکی اورژانسی مراجعه کنید. اگر ایمپلنت دندان حرکت کند، این ناحیه احساس درد می کند یا صورت و لثه شما ملتهب می شود. این می تواند نشانه عدم پیوند استخوان فک و باشد.
بیشتر بخوانید: ایمپلنت راهحلی برای درمان بی دندانی
اورژانس پروتز دندان
شایع ترین مورد اورژانسی در پروتز دندان ، شکستن روکش پروتزهای دندانی است. برای ترمیم پروتز می توانید به کلینیک دندانپزشکی مراجعه کنید تا روکش یا پایه پروتز بازسازی شود. پس از آسیب دیدن پروتز توصیه می شود که تا مراجعه به دندانپزشک از دندان مصنوعی استفاده نکنید.
چگونه از مشکلات اورژانسی دهان و دندان جلوگیری کنیم؟
با مراجعه منظم به دندانپزشک خود و رعایت بهداشت دهان و دندان، می توانیم از مهم ترین مشکلات دهان و دندان جلوگیری کنیم.
ممکن است اورژانس دندانپزشکی شما را غافلگیر کند، اما در کلینیک دندانپزشکی مینوسا ما همیشه آماده خدمات رسانی به شما عزیزان هستیم تا به بهترین شکل ممکن این وضعیت را مدیریت کنیم، درد ناشی از آسیب را تسکین دهیم و سعی کنیم مشکل را به سرعت درمان کنیم.
6 پاسخ
چرا اینقد زیاد؟
مشاوره آنلاین از چه طریقی صورت می گیره؟
بازم درمورد این موضع مطلب بزارین
گل گفتید دست مریضاد
بیشتری بنویسین لطفا
اینا فوق العادن