داشتن یک لبخند زیبا با دندان های مرتب و سفید نقش بسیار زیادی در زیبایی و جذابیت چهره دارد. به همین دلیل اکثر افراد به خصوص جوانان به زیباسازی دندان های خود اهمیت زیادی می دهند. دلایل مختلفی وجود دارد که می تواند زیبایی دندان ها را از بین ببرد. امروزه روش های مختلفی برای زیباسازی دندان ها وجود دارد که می توانند به جذابیت بیشتر لبخند شما کمک کنند. یکی از محبوب ترین و موثرترین آن ها لمینت دندان است. شما نیز اگر برای زیباسازی دندان های خود به کلینیک شبانه روزی دندانپزشکی مراجعه کرده باشید، قطعا لمینت به شما پیشنهاد شده است. اما نکته قابل توجه این است که پیش از اقدام برای انجام لمینت بهتر است با تمامی ویژگی های آن به خوبی آشنایی پیدا کنید. به همین منظور در ادامه شما را با هر آنچه نیاز است در رابطه با لمینت دندان بدانید، به طور کامل آشنا خواهیم کرد.
لمینت دندان چیست؟
لمینت دندان یک روکش بسیار نازک است که با توجه به فرم دندان های فرد طراحی شده و روی دندان ها قرار می گیرد. این روکش های نازک منجر به سفید و یک دست شدن ظاهر دندان ها می شوند. لمینت علاوه بر زیباسازی ظاهر دندان ها می تواند در افزایش مقاومت دندان ها نیز نقش بسیار موثری داشته باشد. از آنجایی که این روکش در رفع عیوب دندان نیز نقش بسیار موثری دارد، افراد بسیار زیادی می توانند از آن استفاده نمایند. اگر شما نیز جزو افرادی هستید که شرایط زیر را دارید می توانید برای لمینت دندان اقدام نمایید.
- در صورتی که فرم و یا اندازه دندان های شما نیاز به اصلاح دارد.
- زمانی که دندان هایتان با مشکلاتی نظیر شکستگی، ترک خوردگی و یا لب پر شدگی مواجه شده است.
- اگر دندان های شما دچار ساییدگی شده اند.
- هنگامی که دندان هایتان لکه دار و یا بد رنگ شده است.
- در صورتی که دارای دندان هایی هستید که به صورت جزئی نامرتب می باشند.
- زمانی که دندان هایتان از یکدیگر فاصله دارند.
مزایا و معایب لمینت دندان چیست؟
از مهم ترین نکاتی که پیش از اقدام برای لمینت دندان باید به آن توجه داشته باشید، مزایا و معایب این روش نسبت به سایر روش های زیباسازی دندان ها و اصلاح طرح لبخند است. فواید و معایب این روش نسبت به دیگر روش های زیباسازی دندان ها به شرح زیر می باشد.
مزایا:
- سفید و درخشان نمودن دندان ها
- رفع مشکلات ظاهری دندان ها مانند ترک خوردگی، شکستگی، رنگ زرد و لکه، وجود فاصله، اصلاح فرم و …
- کمک به بازسازی و افزایش مقاومت مینا دندان ها به خصوص آن هایی که دچار آسیب دیدگی شده اند.
- دستیابی به نتیجه دلخواه بلافاصله پس از انجام لمینت و تکمیل جلسه درمان
- مقاومت بسیار بالای لمینت و ماندگاری بالای نتایج آن
- حفظ ظاهر طبیعی و در عین حال زیبای دندان ها
- عدم نیاز به تراش دندان ها برای اجرای روکش های لمینت
- اصلاح طرح لبخند و دستیابی به نتیجه دلخواه در کوتاه ترین زمان ممکن نسبت به سایر روش های زیباسازی دندان
معایب:
- استفاده از این روش برای افرادی که دچار پوسیدگی دندان و بیماری لثه هستند، مناسب نمی باشد.
- همچنین انجام لمینت دندان به افرادی که بهداشت دندان و دهان را به خوبی رعایت نمی کنند نیز توصیه نمی شود.
- برخی از افراد ممکن است پس از استفاده نمودن لمینت های سرامیکی دچار حساسیت های دندانی شوند.
- هزینه بسیار بالای لمینت نسب به دیگر روش های زیباسازی دندان از مهم ترین معایب آن محسوب می شود.
- ونیرها (لمینت ها) دائمی می باشند، بنابراین پس از درمان نمی توان وضعیت دندان ها را به حالت قبل بازگرداند.
- در صورتی که لمینت ها دچار مشکلاتی مانند ترک خوردگی و یا شکستگی شوند، نمی توان آن ها را ترمیم نمود.
- برای استفاده از لمینت دندان نیاز به قالب گیری و فرایند ساخت نسبتا طولانی می باشد.
در صورت وجود ناهنجاری فک، جلو یا عقب بودن و یا فاصله زیاد بین دندان ها نمی توان از این روش استفاده نمود.
نحوه انجام لمینت چگونه است؟
برای انجام لمینت دندان در ابتدا بهتر است دندانپزشک متخصص و با تجربه ای را برای درمان انتخاب نمایید. فراموش نکنید که هر چقدر تخصص و تجربه دندانپزشک مورد نظر شما بیشتر باشد، نتیجه رضایت بخش تری حاصل خواهد شد. در مرحله اول لمینت دندان پزشک شما را با انواع لمینت آشنا می کند و مناسب ترین آن ها را به شما پیشنهاد می دهد. پس از تصمیم گیری در رابطه با نوع لمینت قالب گیری انجام می شود. البته فراموش نکنید که پیش از قالب گیری باید پوسیدگی های دندانی به طور کامل برطرف شوند و سپس برای قالب گیری دندان ها اقدام نمود.
پس از قالب گیری حدود 4 تا 6 هفته زمان نیاز است تا لمینت دندان شما توسط لابراتوار ساخته شود. بعد از آن که روکش ها آماده شدند، دندانپزشک آن ها را به صورت موقت روی دندان های شما قرار می دهد. هنگامی که از اندازه و فرم مناسب آن ها مطمئن شد برای اجرای دائمی آن ها اقدام می نماید. برای این کار ابتدا مقداری سطح دندان را تراش می دهد تا چسبندگی بیشتری میان سطح دندان ها و روکش ها ایجاد شود. در نهایت نیز با استفاده از رزین مخصوص و پرتوهای لیزری لمینت ها را به صورت دائم روی سطح دندان ها می چسباند.
انواع لمینت دندان چیست؟ کدامیک بهتر است؟
لمینت دندان را با توجه به نوع مواد به کار رفته در ساخت آن می توان به دو دسته سرامیکی و کامپوزیتی دسته بندی نمود. این دو نوع لمینت تفاوت هایی با یکدیگر دارند که با توجه به شرایط خود می توانید مناسب ترین آن ها را انتخاب نمایید.
- لمینت سرامیکی: لمینت های سرامیکی یا پرسلن ونیر پوشش بسیار نازک سرامیکی می باشند که پس از قالب گیری توسط لابراتوار ساخته می شوند. این لمینت ها پس از تراش دندان توسط ابزار مخصوص روی دندان ها قرار داده می شوند.
- لمینت کامپوزیتی: این لمینت ها نیز به طور مستقیم روی دندان ها قرار داده می شوند توسط دندانپزشک شکل می گیرند. بنابراین دندانپزشک کامپوزیت دندان خمیری را روی دندان قرار داده و با استفاده از پرتو لیزر آن را مطابق با دندان بیمار شکل می دهد. برای استفاده از این لمینت معمولا نیازی به تراش دندان ها نمی باشد.
هزینه لمینت دندان
میزان و نوع مواد مورد استفاده در لمینت دندان تعیین کننده قیمت نهایی آن هستند. از طرفی میزان تجربه و تخصص دندانپزشک نیز می تواند در تعیین هزینه لمینت نقش داشته باشد. از آنجایی که لمینت یک روش زیباسازی برای دندان ها محسوب می شود، بیمه آن را پوشش نمی دهد. به همین دلیل می تواند هزینه ای بیشتر نسبت به سایر روش های زیباسازی دندان مانند ارتودنسی داشته باشد. با این وجود هزینه لمینت کامپوزیتی ارزان تر از لمینت سرامیکی می باشد.